O plangere depusa de Microsoft l-a adus pe un roman in pragul inchisorii. Iata ce au decis judecatorii

1739

O plangere depusa de Microsoft l-a adus pe un roman in pragul inchisorii. Iata ce au decis judecatorii

@ Microsoft Romania a depus anul trecut plangere penala impotriva unui vasluian care distribuise ilegal sistemele de operare Windows XP si Windows 2000 @ Din casa acestuia au fost confiscate 20 de hard-discuri @ Initial judecatorii l-au condamnat la 6 luni de inchisoare dar in final s-a ales doar cu avertisment

Un roman a fost la un pas de inchisoare in urma unei plangeri depuse de Microsoft Romania care l-a acuzat acesta ca a distribuit ilegal programe aflate sub licenta companiei fiind vorba de sistemele de operare Windows XP si Windows 2000. Desi initial judecatorii l-au condamnat la inchisoare, in final Mihai Florin Bica Bocosca din Vaslui s-a ales doar cu avertisment. Astfel, Mihai Florin Bica Bocosca a fost trimis in judecata in luna februarie a anului 2017 in urma unei plangeri formulate de Microsoft Romania, care l-a acuzat pe vasluian ca a reprodus si distribuit ilegal de 3 ori sistemul de operare Windows XP si de 17 ori sistemul Windows 2000, programe aflate sub licenta companiei. Procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Vaslui l-au trimis in judecata pentru incalcarea Legii privind drepturile de autor, Legea 8/1996.

Vasluianul a fost judecat in dosarul inregistrat la Judecatoria Vaslui cu nr. 873/333/2017, iar la data de 8.12.2017, magistratii l-au condamat a 6 luni de inchisoare, pedeapsa fiind amanata cu un termen de supraveghere de doi ani. In plus magistratii vasluieni l-au obligat pe Mihai Florin Bica Bacosca sa plateasca catre Microsoft suma de 5.580 reprezentand prejudicial creat prin distribuirea ilegala a 3 licente Windows XP Pro si 17 licente Windows 2000. Magistratii au respins cererea Microsoft de a i se achita despagubiri morale dar au dispus confiscarea de catre statul roman a unui numar de 20 de hard-discuri cu o capacitate de 20 Gb fiecare.

In final s-a ales doar cu avertisment

Mihai Florin Bica Bacosca a formulat apel iar Curtea de Apel Iasi a pronuntat astazi decizia finala. Astfel, magistratii ieseni au anulat pedeasa cu inchisoarea si i-au aplicat acestuia doar un avertisment. Mai mult decat atat judecatorii ieseni au decis astazi sa i se restituie vasluianului si bunurile confiscate in timpul perchezitiei domiciliare fiind obligat doar sa achite Microsoft Romania numai 837 euro contravaloarea a trei licente Windows XP. Judecatorii au decis ca nu trebuie sa achite si cele 17 licente Windows pentru care Microsoft a cerut 4.743 euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.