Doi infractori au confiscat o comuna din judetul Iasi. Primarul, un nou dosar penal

6486

@ In loc sa respecte Legea si sa intocmeasca referatul de demitere a primarului, secretarul comunei Siretel, Liviu Gheorghita Vasilica face dimpotriva totul pentru a-l mentine in functie pe Gheorghe Ancuta, nasul sau de cununie @ Vasilica a mers pana acolo incat a solicitat la Tribunal dizolvarea Consiliului Local Siretel @ ‘’Nu exista nici un temei pentru dizolvarea Consiliului Local la Siretel. Dimpotriva, noi am depus o noua plangere penala impotriva primarului’’,  a spus prefectul Marian Serbescu

Comuna Siretel din judetul Iasi a fost confiscata definitiv de doi infractori, nas si fin, primarul Gheorghe Ancuta si finul sau Liviu Gheorghita Vasilica care intruneste functia de secretar numai cand trebuie sa-si apere nasul. Astfel, in loc sa intocmeasca referatul de demitere a lui Ancuta care trebuie sa plece din functie deoarece a suferit o condamnare pentru coruptie, Liviu Gheorghita Vasilica a deschis recent o actiune la Tribunal in care solicita dizolvarea Consiliului Local Siretel pe motivul ca nu a adoptat nici o hotarere in ultimele trei luni. Cand a deschis aceasta actiune Vasilica a vrut sa fie secretar dar cand i s-a cerut de catre prefect sa intocmeasca referatul de demitere a primaruluim, finul lui Ancuta, acelasi Vasilica, si-a dat demisia. De altfel, in editiile anterioare (vezi aici) am aratat ca Vasilica a fost trimis in judecata pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu de catre procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Iasi si asta deoarece cand era secretar a refuzat sa intocmeasca referatul pentru demiterea lui Ancuta.  Conform Legii, prefectul nu-l poate demite pe Ancuta fara acest referat. Vasilica este judecat pentru abuz in serviciu la Judecatoria Pascani in dosarul nr. 690/866/2019.

‘’Nu exista temei pentru dizolvarea Consiliului Local’’

Cererea lui Vasilica de dizolvare a Consiliului Local a fost inregistrata la Tribunal cu numarul 1093/99/2019 iar zilele trecute pe 11 iulie a inceput efectiv judecarea acestei solicitari. In acest dosar a facut insa o cerere de interventie si institutia prefectului judetului Iasi care a aratat ca nu exista temei pentru dizolvarea Consiliului Local Siretel. ‘’Nu exista nici un temei pentru dizolvarea Consiliului Local Siretel. Nu sunt intrunite conditiile si de aceea am facut cerere de interventie in dosar’’, a spus prefectul.

Un nou dosar penal pentru Ancuta

Mai mult decat atat, prefectul a depus si o noua plangere penala impotriva primarului Gheorghe Ancuta. Astfel, cand i s-a cerut sa intocmeasca referatul pentru demiterea lui Ancuta, Vasilica a renuntat la functia de secretar. Dupa aceea insa, Ancuta a refuzat sa delege atributiile de secretar altcuiva. ‘’Am formulat impotriva primarului din Siretel o plangere penala pentru abuz in serviciu si asta deoarece refuza sa numeasca un nou secretar. Se intelege ca nu vrea sa numeasca un nou secretar pentru ca noi sa nu solicitam referatul pentru demiterea lui’’, a mai spus prefectul.

Reamintim ca, Ancuta a fost condamnat intr-un dosar de coruptie instrumentat de DNA Iasi. Acesta a fost acuzat ca a luat spaga un microbuz de la firma Aprodex SRL din Pascani a facilita acestei societati comerciale incheierea unui contract de realizarea a unor poduri si podete pe un drum comunal. Valoarea microbuzului primit spaga era de circa 150.000 lei. La data de 23.19.2017, Ancuta a fost condamnat definitiv la 3 ani de inchisoare cu suspendare si interzicerea unor drepturi printre care acela de a ocupa in continuare functia de primar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.