Minore gravide batute cu biciul si lasate in voia sortii. Asta-i Caracalul din Iasi

6944
minora din Lungani batuta cu biciul

@ Doua cazuri, cu doua minore @ Doua situatii dramatice pe care le-am consemnat astazi @ Doua cazuri care arata inca o data incapacitatea statului de a gestiona situatiile cu copii aflati in dificultate @ Le-am consemnat in fata postului de Politie din comuna Lungani, institutie sesizata asupra celor doua abuzuri @ Monica T. are 15 ani este gravida in luna a 3 a si a fost batuta cu biciul  de rudele sale @ A stat internata in spital aproape doua saptamani dupa agresiune @ Vasilica N. are 14 ani iar parintii sai au reclamat astazi la Politia Lungani ca este tinuta cu forta de un barbat de 27 de ani

Cazul de la Caracal reprezinta numai varful icebergului intr-un stat care se dovedeste pe zi ce trece din ce in ce mai incapabil sa-si protejeze copii, sa-i ajute cand sunt iin dificultate si sa-i puna pe drumul corect spre maturitate. In sutinerea celor afirmate anterior, prezentam situatia a doua minore din comuna Lungani, doua cazuri pe care le-am consemnat astazi din pura intamplare fiind in  trecere prin aceasta zona din judet. Primul caz,  Monica T. de  15 ani gravida in luna a  3 a fost batuta cu biciul de rude in special de  unchiul sau deoarece nu  sunt de acord cu relatia pe care fata o are cu un baiat de 16 ani, tatal  copilului pe care-l poarta in pantece. Al doilea caz: parintii unei copile de 15 ani au reclamat ca aceasta este tinuta cu forta in  casa unui barbat de 27 de ani. „In primul caz am fost sesizati prin 112 si s-a intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunii de lovire si alte violente. In cel de-al doilea caz s-a intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunii de act sexual cu un minor”, a spus Ioana Laura Bilea, purtator de cuvant al IPJ Iasi.

Minora de 15 ani gravida in 3 luni batuta cu biciul

Astazi, Monica T. de 15 ani din comuna Lungani a fost externata din Spitalul de Copii Sfanta Maria din Iasi. A fost internata pe data de 23 iulie a.c dupa ce a fost agresata de  rudele sale in special de unchiul sau. A fost batuta cu biciul pe spate, cu pumnii si picioarele iar medicii au putut sa constate ca avea si urme de muscaturi de caine pe abdomen. „Eu nu pot sa ma mai duc acasa, ca m-au batut rau.  Mi-au dat cu biciul pe spate, si cu pumnii si cu picioarele. M-au lovit rau. Astazi am iesit din spital. Ma duc inapoi la iubitul meu, ca nu ma bate. El are 16 ani, sunt gravida cu el”, a spus Monica T. Insotita de asistentul social al comunei Lungani, Monica s-a prezentat la postul de politie pentru a depune unele documente medicale si a discuta putin cu politistii. Nu a putut fi audiata deoarece este minora si nici unul din  parintii sai nu se afla astazi in Lungani. Amandoi sunt plecati la munca in strainatate. Am contactat si Directia pentru Protectia Copilului pentru a cere un punct de vedere legat de situatia Monicai. Ni s-a transmis ca nu au primit nici o sesizare despre aceasta fetita.  Acesta a fost singurul raspuns  primit de la Directia de Protectia Copilului. Totusi, am aflat pe surse ca Directia pentru Protectia Copilului a fost informata de Spitalul de Copii Sfanta Maria despre situatia Monicai. Ieri, dupa ce a fost la Primarie si la Politie, Monica  a plecat incet spre casa iubitului sau de 16 ani.

Au sesizat dupa 8 luni ca a disparut fetita

Tot astazi, parintii unei fete de 14 ani tot din Lungani, au reclamat la Politie ca minora este tinuta cu forta, in casa lui, de un barbat de 27 de ani. Politia a mers la casa barbatului si a gasit-o pe minora Vasilica N. Fata a fost adusa la postul de politie, ocazie cu care a aratat ca  nu a fost rapita si nici nu a fost tinuta impotriva  vointei sale. „Noi vrem sa o luam acasa ca nu sta bine cu baiatul ala. Cred ca i-au  dat pastile si au drogat-o. Eu am anuntat de mai multe ori la 112 ca fata este sechestrata”, a spus tatal fetei.

 

Legat de acest caz Directia pentru Protectia Copilului cunostea perfect situatia dar l-au lasat tot pe asistentul social din Lungani sa se descurce singur, pe cont propriu. Si Vasilica este insarcinata iar dupa cum au aratat si reprezentantii IPJ iubitul sau este cercetat pentru act sexual cu un minor.  In zadar a incercat Politia sa o convinga sa mearga acasa la parintii sai. Aceasta incepea sa urle ori de cate ori dadea ochii cu tatal sau spunand ca nu vrea sa mearga cu el. De altfel, s-a dovedit ca  nici tatal sau nu  a avut o atitudine corecta in relatia cu autoritatile. Fata sta la iubitul sau din decembrie 2018 iar parintii sai nu au depus nici o sesizare pana astazi cand, fiind inspirati de Cazul Caracal s-au decis sa depuna plangere. Intre timp tatal fetei s-ar fi certat cu parintii iubitului de 27 de ani si de aici tot scandalul de astazi. Important este sa subliniem  ca nici in acest caz Directia pentru Protectia Copilului nu s-a alertat catusi de putin. In cele din urma Vasilica a lesinat astazi in postul de politie si  a fost luata cu Ambulanta. Cele doua fete sunt din satul Crucea unde se afla o puternica comunitate de rromi. „Am luat la cunostinta si noi despre cele doua situatii in cursul zilei de astazi. Am discutat cu Politia sa luam toate masurile legale”,  a spus Virgil Corobuta, primarul comunei Lungani.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.