Din lac în puț! Noul prefect încalcă regulile anti-Covid din prima zi de lucru

1093
investire prefect Bogdan Cojocaru
investire prefect Bogdan Cojocaru

@ La investirea noului prefect al județului Iași, Bogdan Cojocaru nu au fost respectate măsurile pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 @ Directorii institutiilor publice au stat înghesuiți in Sala Verde a prefecturii să aplaude depunerea jurământului de către noul prefect

Cu o zi înainte ca autoritățile centrale să ia unele măsuri suplimentare pentru combaterea pandemiei, noul prefect al județului Iași, Bogdan Cojocaru a încălcat încă din prima zi de lucru regulile de combatere a răspândirii coronavirus. Astfel, acesta a organizat ceremonia de depunere a jurământului in sala mică a Palatului Prefecturii, Sala Verde. Sfidând prevederile legale privind prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, noul prefect a adunat în Sala Verde, zeci de directori de instituții publice, chemați să-l aplaude. Nu au lipsit, presedintele PSD Iași, senatorul Maricel Popa si consilierul judetean Cristian Stanciu și alți pesediști astfel să fie clar pentru toată lumea ca prefectura nu mai este condusa de un înalt functionar apolitic așa cum ne recomanda Comisia Europeană. Aceasta defilare de putere politica a incălcat prevederile Hotărârii Guvernului nr. 531/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României și stabilirea măsurilor pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Acest act normativ prevede clar ca sunt interzise orice fel de întruniri festive in spații închise. În cazul în care, prin excepție trebuie organizată o astfel de întrunire același act normativ prevede că acestea se pot organiza ‘’ numai cu respectarea regulilor de distanțare între participanți, astfel încât să se asigure minimum 7 mp/persoană’’. Ori, după cum se poate vedea în fotografiile pe care le-am atașat acestui articol, în Sala Verde a Prefecturii județului Iași s-au înghesuit zeci de directori de instituții publice care au stat umăr la umăr într-o sală 60 metri pătrați. În plus, la acestă intrunire au participat șefii Politiei, șefii Inspectoratului pentru Situații de Urgență, instituții delegate sa aplice prevederile legale privind combatarea pandemiei. Dar, probabil, pentru șefi, aplicarea Legii devine facultativă.

Constantin MAZILU

1 COMENTARIU

  1. Vrem sa vedem procesul verbal cu amenda data acestui individ ca oricarui muritor de rand care a luat amenda pentru aceeasi fapta.Cereti Politiei si Jandarmeriei care au fost in sala si a doua zi cand Cojocaru a stat fara masca in Sala mare sa deaamendasi sa vaprezinte procesul verbal. Nu-i lasati sa facaei ce vor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.