Ieşean acuzat că a “ţepuit” autorităţile! Peste 1,5 milioane de lei, obţinuţi ilicit, spun procurorii! (EXCLUSIV)

1159
limite-bani
limite-bani

@ Un ieşean este acuzat de anchetatori că a obţinut în mod illegal fonduri în valoare de peste 1,5 milioane de lei @ Procurorii bucureşteni l-au trimis recent în judecată pe Alfred Petronel Petrea, alături de alte persoane

Un ieşean este acuzat de anchetatori că a obţinut în mod illegal fonduri în valoare de peste 1,5 milioane de lei.

Procurorii bucureşteni l-au trimis recent în judecată pe Alfred Petronel Petrea, alături de Paul Chiriţă, Matei Irinescu, Marcela Sabo, Iulian Cîtea, Diana Ştefan, Eloquentia SRL, Gabriel Cotoroiu, Tyrbul Solutions SRL, Alexandru Cîtea, Italy Now SRL, Active Software SRL şi Prestige IT SRL. Principala acuzaţie adusă de anchetatori în acest caz este cea de obţinere ilegală de fonduri în formă continuată.

 

Ieşeanul Alfred Petronel Petrea, acuzat de matrapazlâcuri

 

Oamenii legii au spus că, începând cu anul 2019, Alfred Petronel Petrea, aflat în prezent în stare de arest preventiv (domiciliat în municipiul Iaşi) a desfăşurat activităţi specifice în vederea înfiinţării/preluării, prin persoane interpuse, a unor societăţi comerciale cu obiecte de activitate în domeniul IT (activităţi de realizare a soft-ului la comandă, software orientat client), cu scopul de a accesa şi de a-şi însuşi pe nedrept fonduri nerambursabile prin intermediul programului guvernamental Start-Up Nation, menit să stimuleze înfiinţarea şi dezvoltarea întreprinderilor mici şi mijlocii, implementat de către Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat prin intermediul Oficiilor Teritoriale pentru întreprinderi Mici şi Mijlocii şi Cooperaţie.

“Prin respectivele societăţi comerciale, majoritatea constituite pe raza judeţului Iaşi, cu sediile sociale la aceeaşi adresă, au fost obţinute pe nedrept fonduri nerambursabile garantate de la bugetul de stat, în valoare totală de 1.571.687 de lei. Activitatea infracţională s-a derulat pe o perioadă însemnată de timp, în vederea ascunderii activităţii ilicite fiind folosite ca paravan mai multe persoane juridice cu rol de societăţi beneficiare ale dosarelor de finanţare, cât şi de pretinşi furnizori scriptici de echipamente IT pentru acestea”, au susţinut anchetatorii.

 

Echipamentele nu ar fi fost achiziţionate

 

Anchetatorii au adăugat că, în ceea ce priveşte echipamentele IT menţionate ca achiziţionate în dosarele de finanţare, au fost prezentate autorităţilor competente situaţii nereale ale acestora, în fapt echipamentele nefiind achiziţionate şi recepţionate.

De asemenea, probele au relevat că persoanele declarate ca încadrate în muncă nu au prestat efectiv activitate în cadrul societăţilor beneficiare, condiţii obligatorii pentru obţinerea finanţărilor.

“Activitatea infracţională desfăşurată a avut un caracter transnaţional, fondurile obţinute fiind transferate prin operaţiuni succesive între persoane interpuse, pentru a îngreuna identificarea beneficiarilor reali. În consecinţă, administrarea probatoriului în cauză a implicat şi emiterea unor cereri de cooperare judiciară internaţională (comisie rogatorie internaţională, ordin european de anchetă, ordine europene de indisponibilizare).

Ministerul antreprenoriatului şi turismului prin Agenţia pentru întreprinderi mici şi mijlocii, atragere de investiţii şi promovarea exportului Iaşi, CEC Bank, precum şi Fondul naţional de garantare a creditelor pentru întreprinderile mici şi mijlocii S.A. – IFN s-au constituit părţi civile în cauză”, au încheiat oamenii legii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.