Sentinţă-trăsnet, la final de an, la Iaşi! Achitat după ce i-a tăiat gâtul unui rival! (EXCLUSIV)

3965
Tribunalul Iasi
Tribunalul Iasi

@ Magistraţii au emis o sentinţă-trăsnet, la final de an, la Iaşi @ Astfel, un ieşean a fost achitat după ce i-a tăiat gâtul unui rival @ Cel puţin deocamdată, Ionuţ Nemţanu a scăpat de acuzaţia de tentativă de omor

Sentinţă-trăsnet, la final de an, la Iaşi! Un ieşean a fost achitat după ce i-a tăiat gâtul unui rival! Astfel, cel puţin deocamdată, Ionuţ Nemţanu a scăpat de acuzaţia de tentativă de omor, judecătorii din cadrul Tribunalului Iaşi considerând că acesta ar fi activat în legitimă apărare.

“Instanţa confiscă de la inculpatul Ionuţ Nemţanu cutterul folosit la săvârşirea faptei. Admite în parte acţiunea formulată de partea civilă Mihăiţă M. Îl obligă pe inculpat să îi plătească părţii civile următoarele sume cu titlu de despăgubiri: suma de 50.000 de lei, reprezentând daune materiale, şi suma de 50.000 de lei, reprezentând daune morale. Respinge, ca nefondate, celelalte pretenţii formulate de partea civilă”, au afirmat magistraţii ieşeni.

 

Ionuţ Nemţanu, acuzat de tentativă de omor după un scandal într-un bar

 

Demn de remarcat este faptul că sentinţa nu e definitivă, aceasta putând fi contestată. Procesul lui Ionuţ Nemţanu a început pe 26 februarie 2019.

Procurorii ieşeni l-au trimis în judecată pentru tentativă de omor. Asta, după ce ieşeanul a fost reţinut şi, mai apoi, arestat preventiv de pe 6 ianuarie, până pe 1 martie 2019.

“În seara zilei de 5 ianuarie 2019, în jurul orei 18:00, după un conflict spontan izbucnit între inculpat şi persoana vătămată, pe fondul unei puternice tulburări determinată de provocarea venită din partea persoanei vătămate, inculpatul a tăiat-o pe aceasta din urmă în zona gâtului cu un obiect tăietor-înţepător, cauzându-i un traumatism cervical cu plagă înjunghiată latero-cervical stâng cu secţiune venă jugulară şi şoc hemoragic, ceea ce i-a pus în pericol viaţa victimei şi care a necesitat 21-23 de zile de îngrijiri medicale pentru vindecare”, au menţionat anchetatorii ieşeni.

 

Magistraţii ieşeni au considerat că victima a stârnit întreg scandalul

 

După incident, victima a fost dusă la spital şi operată. Oamenii legii au început cercetările. Aceştia au aflat că inculpatul se afla într-un bar în momentul în care, acolo, a apărut victima. Aceasta din urmă era însoţită de mai mulţi amici, care aşteptau afară.

Victima i-a cerut lui Nemţanu să iasăm pe terasă pentru a discuta. Când a văzut că amicii săteanului erau afară, Nemţanu a refuzat să iasă din local. Atunci, săteanul a început să îl lovească pe Nemţanu cu pumnii.

Conform martorilor şi inculpatului, Nemţanu s-a apărat. La uin moment dat, victima a început să arunce cu scaune metalice către Nemţanu. În timpul altercaţiei, de teamă, Nemţanu a scos un cutter din buzunar şi l-a tăiat pe rival în zona gâtului.

La audieri, ieşeanul a susţinut că a scos cutterul după ce a văzut că rivalul său a băgat mâna în buzunar. De asemenea, martorii au susţinut că victima este o persoană conflictuală, care caută mereu scandal şi nu este la primul conflict de acest gen.

La rândul său, individul care a ajuns la spital cu gâtul tăiat a susţinut că nu i-ar fi făcut nimic lui Nemţanu şi că acesta i-ar fi tăiat gâtul cu un cuţit cu buton cu o lamă de 10 cm pe motiv că ar fi avut un conflict cu un văr de-al inculpatului în urmă cu 4 ani, în sensul că i-a dat cu o scândură în gât.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.