Moartea primarului a adus dihonia in cea mai saraca comuna din UE. Bataie pentru ciolan in PSD

8642

@ Taberele din PSD nu se mai inteleg dupa moartea lui Gheorghe Pricopie, primarul comunei Lungani @ In spatele „dizidentilor” din PSD se afla Vlad Pricopie cel care a avut zilele trecute o tentativa esuata de a-l schimba pe primarul interimar Virgil Corobuta

Nici dupa trei luni de la moartea lui Gheorghe Pricopie unul dintre cei mai iubiti primari din judetul Iasi, locuitorii din Lungani, considerata a fi cea mai saraca comuna din UE, nu-si pot gasi linistea. Asta deoarece taberele din PSD au inceput sa se bata pentru putere, pentru a prelua conducerea administratiei locale si in consecinta pentru a-si conserva privilegiile. Cel care are sustinerea organizatiei judetene a PSD este actualul primar interimar Virgil Corobuta, cel care agita spiritele fiind insa Vlad Pricopie, fiul fostului primar. De ceva vreme, Vlad Pricopie se afla in spatele unei factiuni locale a PSD care incearca inlaturarea lui Corobuta si preluarea controlului administratiei locale. Sfidand insa reglementarile legale privind un conflict de interese de natura penala, Vlad Pricopie este angajat la primarie pe post de sofer, locuieste intr-un apartament care s-a aflat in proprietatea Consiliului Local si este si patronul unei societati agricole care exploateaza terenurile comunei. Contactat de jurnalistii Dezvaluirea.ro, primarul Virgil Corobuta, a spus ca Vlad Pricopie incearca sa-l schimbe din functie tocmai pentru ca a inceput sa puna lucrurile la punct luand la puricat inclusiv privilegiile lui Vlad Pricopie. Simtind ca poate pierde astfel aceste privilegii, Vlad Pricopie face tot ce poate sa-l schimbe pe Corobuta. Actualul primar spune ca i s-a pus in carca inclusiv faptul ca ar fi stalcit in bataie un satean, un anume Florin Lupu. „In spatele acestei campanii este Vlad Pricopie cel care vrea sa ia primaria. Am inceput si eu sa verific cine si cum a luat apartamente de la primarie, cat a platit daca a platit si tot asa. Cetateanul despre care se spune ca l-am batut a cazut singur ca era beat, am martori. Domnul Pricopie vrea sa-si puna om in locul meu sa controleze el tot, sa ia el tot. El cu niste consilieri locali din PSD au incercat sa promoveze un proiect de hotararea sa puna mana pe curtea primariei. Cum sa fiu eu de acord cu asa ceva?”, a spus Virgil Corobuta.
In urma cu doua zile, trei consilieri locali PSD, apropiati ai lui Vlad Pricopie au propus un proiect de hotare a Consiliului Local pentru schimbarea din functie a lui Virgil Corobuta. Anterior, Vlad Pricopie a vrut sa-l schimbe pe Corobuta din functia de lider al PSD Lungani, tentativa care a esuat. Dezvaluirea.ro prezinta o fotocopie a proiectului de hotarare prin care s-a incercat schimbarea lui Corobuta, proiect care a picat la vot pentru ca s-au opus ceilalti consilieri PSD dar si cei din PNL. „Domnul Vlad Pricopie si-a dat seama ca nu are sanse sa ajunga primar, ca nu-l alege lumea si incearca sa-si puna omul sau la primarie. Printre consilierii PSD care au incercat sa-l schimbe pe Corobuta se afla si nasul de cununie a lui Pricopie”, a mai spus Corobuta.
In cazul in care „dezidentii” din PSD adunati in jurul fiului fostului primar vor negocia cu PNL schimbarea lui Corobuta atunci social-democratii ieseni vor avea o mare problema si anume aceea de a controla o fisura in cel mai important bazin electoral de stanga din judetul Iasi.
Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.