Obsedatul sexual din Dacia, din nou pe mana procurorilor

2479
Claudiu Jitaru
Claudiu Jitaru

@ Costel Claudiu Jitaru, inginerul trimis in judecata pentru ca in primavara anului acesta a agresat sexual doua fete va ajunge din nou in fata procurorilor @ Asta deoarece dupa ce judecatorii Tribunalului i-au  respins acordul de  recunoastere a vinovatiei, Jitaru a contestat decizia iar in urma cu cateva zile s-a razgandit @ In aceste conditii dosarul se va intoarce la parchet iar procurorii vor trebui sa ia o alta decizie

Desi a crezut ca va scapa numai cu 2 ani si 2 luni de inchisoare cu suspendare dupa ce a agresat sexual doua fete in cartierul Dacia, inginerul Costel Claudiu Chitaru va trebui sa se prezinte din nou in fata procurorilor. Asta deoarece judecatorii de la Tribunal au respins acordul de recunoastere a vinovatiei pe care acesta l-a incheiat cu  procurorii iar zilele trecute Jitaru a renuntat si la contestatia inregistrata la Curtea de Apel. In aceste conditii dosarul se va intoarce la parchet iar procurorii trebuie sa propuna o alta solutie care poate fi trimiterea in judecata printr-un rechizitoriu sau un alt acord de recunoastere a vinovatiei. Ar mai fi posibila  a treia cale si anume clasarea cauzei prin constatarea faptului ca  Jitaru este nevinovat dar sunt sanse foarte mici ca acest lucru sa se intample.

I-au stabilit o pedeapsa prea blanda

Detalii din acordul de recunoastere a vinovatiei incheiat de Jitaru cu procurorii au prezentate de Dezvaluirea.ro in editia din data de 19 octombrie a.c in articolul cu titlul „Obsedatul sexual din Dacia a  dat-o degeaba la pace cu procurorii”. Astfel, conform acordului cu procurorii Jitaru a negociat o pedeapsa de 2 ani 2 luni si 6 zile de inchisoare cu suspendare dar judecatorii au constatat ca este mult prea bland. „Analizand acordul de recunoastere a vinovatiei inaintat de catre Parchetul de pe langa Judecatoria Iasi, instanta constata ca acesta nu poate fi admis, intrucat solutia cu privire la care s-a ajuns la un acord intre procuror si inculpat este nelegala , pedepsele convenite in cuprinsul acordului nefiind stabilite conform dispozitiilor legale, astfel incat  instanta nu poate pronunta solutia cu privire la care s-a ajuns la un acord.  Pedeapsa rezultanta de 2 ani, 2 luni si 6 zile nu a fost stabilita in mod corect  „, se arata in sentinta judecatorilor.

Trei agresiuni sexuale. O fata are 14 ani

Potrivit actului de acuzare, Jitaru  este urmarit penal pentru trei infractiuni de agresiune sexuala comise impotriva a doua fete. Acesta isi urmarea victimele pana ajunge in locuri ferite si le punea mana in zonele intime.  Agresiunile s-au petrecut in cartierul Dacia acolo unde locuiau victimele. Sa mai precizam ca una din fetele agresate are 14 ani iar Jitaru are 24 de ani. „Inculpatul, a identificat persoanele vatamate, s-a apropiat de acestea prin surprindere, dupa ce le-a urmarit initial, alegandu-si momentul potrivit si le-a agresat sexual, prin atingere si prindere cu mana de zone erogene. La data de 23.05.2018 in jurul orei 07:45, in timp ce persoana vatamata R.M. Irina se afla in spatele blocului in care locuieste, inculpatul a prins-o cu mana in zona feselor, a abdomenului si a incercat sa o atinga in zona sanilor, fara acordul ei. La data de 11.06.2018 in jurul orei 21:00, inculpatul a urmarit-o pe persoana vatamata C.M. Ioana in varsta de 14 ani, in scara blocului si, in timp ce aceasta se afla pe scari, intre etajele 2 si 3, a prins-o cu mana de fese  in zona inghinala, fara acordul acesteia”, se mai arata in actul de acuzare.

Constantin MAZILU

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.