Doi polițiști locali au bătut un ieșean după ce l-au pus la pământ. Video exclusiv

4658
politisti locali lovesc un iesean
politisti locali lovesc un iesean

@ S-a întâmplat în urmă cu circa o ora in municipiul Iași in fata cladirii in care-și au sediul Serviciul de Pasapoarte si Serviciul de Inmatriculări Auto

Scene șocante cu un ieșean pus la pământ și lovit de doi polițiști locali astăzi in jurul orei 16.00 in fata sediului Servciului de Inmatriculari Auto. Dupa ce l-au imobilizat pe iesean unul dintre politisti îl loveste cu pumnul in cap. Totul ar fi pornit de la faptul ca ieseanul a fost atenționat sa nu parcheze intr-un loc nepermis. Contactat telefonic, Liviu Zanfirescu, seful Politiei Locale sustine ca unul dintre politisti ar fi fost lovit anterior de ieseanul imobilizat. In filmare se vede cascheta unui politist cazuta pe trotuar.’’Politistul nostru are ochiul vanat, a fost lovit. Dupa imobilizare barbatul a fost condus la sectia 3 unde s-a intocmit un dosar penal pentru ultraj. De asemenea si noi vom face o ancheta interna pentru a verifica daca s-a respectat procedura’’, a spus Liviu Zanfirescu.

Politia locala ne-a trimis un comunicat pe care-l publicam integral mai jos.

COMUNICAT

În data de 18 mai a.c., ora 15.15, un echipaj al Poliţiei Locale Iaşi aflat în serviciul de patrulare şi fluidizare a traficului rutier pe bulevardul Primăverii din municipiul Iași, a identificat un conducător auto care staționa neregulamentar în stația mijloacelor de transport în comun din proximitatea Serviciului Pașapoarte/D.R.P.C.I.V. Iași. După legitimarea conducătorului auto, acesta a avut un comportament agresiv, deplasându-se la autospeciala de serviciu a Poliției Locale Iași, în care polițistul local încheia procesul-verbal de constatare a contravenției și a lovit cu picioarele autospeciala și pe unul dintre polițiștii locali. În urma agresiunii, polițiștii locali l-au imobilizat pe conducătorul auto în cauză și l-au condus la Poliția Municipiului Iași – Secția 3 Poliție, unde se află și în prezent, iar polițistul local s-a deplasat la U.P.U. Sfântul Spiridon, pentru investigații medicale. Conducerea Poliției Locale Iași va dispune o cercetare internă, pentru a stabili cauzele care au condus la acest incident și dacă s-au respectat procedurile privind imobilizarea persoanei și folosirea forței. Cercetările continuă în cadrul Poliției Municipiului Iași – Secția 3 Poliție sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzute în art. 257 din Codul penal, respectiv infracțiunea de ultraj, având în vedere că prin Decizia nr. 19/2020,  Înalta Curte de Casație și Justiție (publicată în Monitorul Oficial al României), a stabilit că: „în interpretarea dispoziţiilor art. 257 alin. (4) din Codul penal, noţiunea de „poliţist” are în vedere şi persoana care exercită funcţia de poliţist local în temeiul Legii poliţiei locale nr. 155/2010.”

Șeful Poliției Locale prins de Radar la volanul unui BMW. L-au iertat de amendă

 

Constantin MAZILU

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.