Bombă! Poliţiştii şi vameşii reţinuţi pentru mită, puşi în libertate!

495
Mana unui judecator cu un ciocanel
Mana unui judecator cu un ciocanel

@ Poliţiştii şi vameşii reţinuţi pentru mită, puşi în libertate @ Judecătorii din cadrul Tribunalului Vaslui au respins cererea procurorilor DNA @ Aceştia au solicitat ca suspecţii de mită să fie băgaţi după gratii

Poliţiştii şi vameşii reţinuţi pentru mită, puşi în libertate! Judecătorii din cadrul Tribunalului Vaslui au respins astăzi cererea procurorilor DNA. Aceştia au solicitat ca suspecţii de mită să fie băgaţi după gratii. „Instanţa a dispus măsura controlului judiciar în cazul acestora”, a declarat avocata Sandra Grădinaru, cea care îi reprezintă în instanţă pe unii dintre cei vizaţi de ancheta reprezentanţilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Alti politisti si vamesi au fost reprezentanti de avocatii Robert Amuntencei si Dragomir Tomaseschi. Procurorii DNA Iași au reținut noaptea trecută un număr de 4 vameși și 4 polițiști de frontieră în dosarul în care aceștia sunt acuzați că au luat mită pentru a permite unor cetățeni din statele din afara UE sa intre in spațiul Schengen. Este vorba despre vameșii ieșeni Ioan Iulian Calance, Ioan Pendos (Sculeni), Antonela Prico Daniela (Sculeni) și Aura Loredana Pătrașcu dar și de Gelu Sereş, Mădălin Ţărău, Daniel Moş și Cosmin Măduţă, polițiștii de frontiera de la Vama Borș. Toți cei 8 au fost prezentați astazi Tribunalului Vaslui pentru emiterea mandatului de arestare preventiva pentru o perioada de 30 de zile (vezi aici). Acestia sunt acuzati ca ar fi luat mită între 20 și 250 de euro pentru a permite strainilor sa intre in spatiul Schengen desi nu aveau acest drept.

Conform unui comunicat al DNA in acest dosar sunt cercetate 23 de persoane, pentru 15 inculpati fiind instituita masura controlului judiciar.

Lista vameșilor și polițiștilor reținuți pentru șpagă. DNA vrea să-i aresteze

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.