Dezvoltatorul-țepar a dispărut cu avansuri de milioane de lei pentru locuințe. Zeci de familii disperate

8374
Constantin Mazarianu
Constantin Mazarianu

@ Firma așa-zisului dezvoltator Costică Măzărianu cel care a incasat avansuri de la clienti dupa ce le-a promis ca va construi un bloc in Copou se află in colaps financiar @ Valoarea totala a datoriilor firmei sale, SC Juz Construct SRL, aflata in insolventa este de 9.938.691 lei @ În tabelul creditorilor sunt inscrise 16 persoane care i-au plătit lui Măzărianu avansuri pentru apartamente în valoare totală de 3.581.687 lei adica circa 720.000 euro @ Măzărianu a incasat avansuri de la oameni si nici măcar nu a reusit sa obtina autorizatie de construire, nu poate sa le arate clienților decât o groapă imensă pe strada strada Antonin Ciolan nr. 12E, în Copou

S-a aflat care este dimensiunea țepei trase de asa-zisul dezvoltator Constantin Măzărianu clienților care i-au dat avansuri pentru apartamente dar s-au ales in schimb cu o groapa in Copou. Astfel, in Buletinul Procedurilor de Insolvență a fost publicat tabelul creditorilor SC Juz Construct SRL, firma patronata de Măzărianu care trebuia sa ridice blocul in baza avansurilor incasate. Astfel, firma are datorii de 9.938.691 lei iar o treime, adica 3.581.687 lei reprezinta avansurile date de clienti pentru apartamente. Sumele i-au fost platite lui Măzărianu in perioada 2020-2021 iar acesta n-a reusit nici pana acum sa obtina de la primărie autorizatia de construire pentru blocul promis. În tabelul creditorilor s-au inscris 16 persoane care au dat avansuri pentru apartamente si n-au primit nimic in schimb însă deținem informații că numarul păgubiților este mult mai mare. Asta deoarece nu au apucat sa se inscrie la masa credala toti cei care au platit avansuri.

Vor recupera banii?

Firma a intrat in insolventa pe 9 iunie a.c. Cel mai mare creditor al firmei lui Măzărianu este statul român care are de recuperat taxe si impozite neachitate in valoare de 1.356.078 lei. De asemenea firma mai are de achitat salariile restante în valoare de 88.248 lei. Acestea sunt creanțe care vor fi achitate cu prioritate în cazul in care se va ajunge la lichidarea firmei adica la vanzarea patrimoniului pentru plata datoriilor. Contactat de jurnalistii Dezvaluirea.ro, Măzărianu a sustinut ca in cel mai rau caz va vinde terenul din Copou care valoreaza 1 milion de euro pentru a plati datoriile. Diferența de la 1 milion de euro pana 9,9 milioane lei este de vreun milion de euro. Deci terenul cu care se lauda Măzărianu nu acopera toate datoriile. Inca o treime din suma totala a creantelor reprezinta datorii catre furnizori.

Au plătit pentru apartamente și s-au ales doar cu o groapă. Păgubiții acuză dezvoltatorul de țeapă

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.