Nora rectorului UMF Iași executată de judecători cu 70.000 euro pentru țeapă imobiliară. Scripcariu a știut totul

2234
Ioana Sadiye, Dragos si Viorel Scripcariu
Ioana Sadiye, Dragos si Viorel Scripcariu

@ Ionel Oancea, fostul arhitect șef al orașului a câștigat recent la Tribunal procesul in care a dat-o in judecata pe Ioana Sadiye Scripcariu, nora rectorului UMF Iași Viorel Scripcariu @ Oancea a platit 327.000 lei pentru un teren pe care urma sa-l primeasca de la  Ioana Sadiye Scripcariu dar, după ce a achitat banii nu a mai intrat in posesia suprafeței promise

Ioana Sadiye Scripcariu, nora rectorului UMF Iași, Viorel Scripcariu urmeaz sa fie executata silit de fostul architect șef al orașului pentru recuperarea unei sume care ajunge la circa 70.000 euro, in cazul in care o sentință pronunțată de Tribunalul Iași in urma cu cateva zile, va ramane definitivă. Asta deoarece, Ionel Oancea, fostul arhitect șef al municipiului Iași a câștigat procesul prin care a dat-o in judecată pe Ioana Sadiye Scripcariu (soția lui Dragoș Scripcariu, fiul rectorului UMF Iași) deoarece i-a platit in mai multe rate suma 327.000 pentru a cumpăra de la aceasta o suprafață de 3.200 metri pătrați pe care urma să o moștenească in Bucium, dar dupa ce a terminat de achitat banii, Ioana Sadiye Scripcariu nu a mai semnat contractul de vanzare-cumparare. Acum, conform sentinței pronunțate recent de judecătorii de la Tribunalul Iasi (vezi aici sentinta) Ioana Sadiye Scripcariu trebuie să-I returneze lui Oancea suma de 327.000 lei la care se adauga dobanda legala pana la achitarea integrala a banilor.

Sechestru pe averea ”copiilor” rectorului

Despre aceasta afacere am mai vorbit intr-o ediție anterioara in articolul cu titlul ‘’Bomba! Sechestru pe averea copiilor rectorului UMF Iasi. Scripcariu implicat in dosar’’, publicat in data de 29 mai 2020. Am aratat atunci ca Oancea a platit banii prin intermediul lui Gică Alexa, fostul tată vitreg al Ioanei Sadiye. Am arătat atunci ca Scripcariu știa de aceasta afacere imobiliară și ca actualul rector al UMF Iași il asigurase pe Oancea că-și va recupera banii. ‘’Văzând că timpul trece și noi am plătit o sumă foarte mare am luat  personal legătura cu pârâta (Ioana Sadiye-n.r) pe la începutul verii 2016. Acesta ne-a asigurat că este în cunoștință de cauză cu privire la promisiunea de vânzare și că o va onora imediat ce se termină litigiile. Pentru a-și dovedi buna-credință la câteva zile, pârâta împreună cu soțul său sau viitorul soț la acel moment și tatăl acestuia Viorel Scripcariu, rectorul Universității de Medicină Iași s-au prezentat la atelierul nostru martoră fiind Afloarei Chira. Aceștia ne-au asigurat că știu de promisiunea de vânzare a suprafeței de 3.200 mp încheiată cu Gică Alexa, asigurându-ne că vor respecta această promisiune”, a arătat Oancea, prin intermediul avocaților, în documentele prezentata in fata judecatorilor, in dosarul in care a dat-o in judecata pe Ioana Sadiye Scripcariu. Am mai aratat atunci ca magistrații Curții de Apel Galați au decis sa se instituie sechestru pe bunurile proprii ale Ioana Sadiye Scripcariu cat si pe cele deține impreuna cu sotul, daca va fi nevoie, pentru a fi siguri ca Oancea își va recupera banii dup ace va castiga definitive procesul (vezi aici).

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.