Management la Veolia: a închiriat cu 100.000 euro un spațiu pe care nu l-a folosit niciodată

2400
Veolia spatiul inchiriat pe Anastasie Panu nr.23 foto
Veolia spatiul inchiriat pe Anastasie Panu nr.23 foto

@ Reprezentanții Veolia Iași susțin că vor renunța la serviciile de termoficare furnizate ieșenilor pentru ca nu realizeaza profit dar au inchiriat cu 4.000 euro pe luna un spațiu ultracentral pe care nu l-a folosit niciodata @ Contractul a fost incheiat cu SC Romarta SA, in data de 23.07.2018 pentru un spațiu situat pe Anastasie Panu nr.23, bloc Muntenia, lângă Judecătoria Iași @ Veolia intenționa să  amenajeze aici un Centru de relații cu publicul @ Respectivul Centru de relații cu publicul nu a mai fost amenajat iar dupa doi ani Veolia a  reziliat contractul și, asta după ce achitase deja chiria pe doi ani 114.240 euro @ Acum Romarta cere in justiție despăgubiri de la Veolia deoarece spațiul ar fi fost predat într-o stare degradata

Veolia a amenințat primăria și pe ieșeni că in această vară va renunța la prestarea serviciilor de termoficare in municipiul Iași pe motivul ca activitatea companiei nu este rentabila in orasul nostru cand de fapt in spatele acestui „faliment” se ascunde și un managament dezastruos. Astfel, in ediția de astazi vom arata că o parte din banii pe care aceasta companie i-a încasat de la ieșeni au fost pur si simplu pierduți aiurea, irosiți. Vom arăta ca Veolia a cheltuit 100.000 euro degeaba, fara nici un beneficiu, prin inchirierea unui spațiu pe care nu l-a folosit niciodata. Inainte sa trecem la prezentarea acestei afaceri catastrofale prezentam un fragement din comunicatul de presa prin care Veolia anunța că părăsește Iașul din motive economice. „De când a preluat sistemul centralizat de furnizare a energiei termice, Veolia Energie Iaşi a înregistrat pierderi semnificative, generate în principal de scăderea numărului de consumatori şi de un tarif care nu a reflectat condiţiile de piaţă. Astfel, compania a fost nevoită să finanţeze activitatea de zi cu zi pentru asigurarea apei calde şi a căldurii pentru oraş din împrumuturi de la compania-mamă, pentru ca niciun ieşean să nu fie afectat. În ciuda eforturilor susţinute pentru a continua acest parteneriat în condiţii de echilibru financiar, Contractul de Concesiune a devenit neperformant şi deficitar”, se arata in comunicatul respectiv.

Afacerea „Spațiul de pe Anastasie Panu”

Veolia spatiul inchiriat pe Anastasie Panu nr.23 foto
Veolia spatiul inchiriat pe Anastasie Panu nr.23 foto

 

In anul 2018, dupa circa 7 ani de la preluarea serviciului de termoficare din municipiu,  SC Veolia Energie Iași SA decide sa amenajeze un Centru de Relații cu Publicul. Pentru asta Veolia a inchiriat un spațiu de la SC Romarta SA. Astfel, Romarta SA si Veolia Energie SA Iași au incheiat contractul de închiriere 4285/23.07.2018 pentru un spațiu de 168,63 metri pătrați dintr-un total de 304,50 metri pătrați situat pe Anastasie Panu nr.23, bloc Muntenia, la parter. Contractul ar fi urmat sa expire pe 23.07.2023, spațiul fiind inchiriat pentru o perioada de 5 ani cu o chirie de 4.000 euro pe luna fara TVA, total 4.760 euro lunar. Timp de doi ani dupa aceea nu se intampla nimic cu spațiul respectiv si asta in condițiile in care Veolia avea de plătit chiria pentru o perioada de doi ani, adica 114.240 euro. Mai mult decat atât la data de 24.04.2020 Veolia Energie Iasi SA  a comunicat prin adresa 2.000.4405/24.04.2020 intentia da a inceta contractul de inchiriere incepand cu data de 23.07.2020. Pierderile suferite de Veolia de pe urma acestei afaceri par sa nu se opreasca aici.

Veolia riscă să plateasca despăgubiri pentru spațiul degradat

După ce a notificat proprietarul ca renunță la contractul de inchiriere Veolia a fost chemată in judecata de SC Romarta SA pentru plata unor despagubiri si asta deoarece ar fi predat spațiul  intr-o stare degradata (vezi aici). O expertiza aprobata de judecatori in acest dosar a aratat ca pentru repararea spațiului ar fi necesară o investiție de cel puțin 15.000 euro.

Dovezile aduse de Romarta

In motivarea pretențiilor sale SC Romarta SA a depus la instanță procesele verbale de predare primire incheiate cu Veolia in ziua inchirierii spațiului dar si dupa rezilierea contractului. Astfel, în momentul in care a fost incheiat contractul cele doua parti au semnat un proces verbal de predare-primire in care s-a consemnat faptul că spațiul dispunea de un hidrant complet echipat, instalație electrica cu 6 intrerupatoare, 16 prize, tablou electric etc. Dupa o saptamana de la rezilierea contractului cele doua parti au semnat un nou proces verbal de predare primire ocazie cu care s-a constatat ca instalația electrica era dezafectata, lipseau corpurile de iluminat si intrerupatoarele, pereții interiori si tavanul sunt demolați etc. O sentință in acest dosar ar putea fi pronunțată chiar astazi. Vom reveni cu decizia judecatorilor. Citește și articolul „Gigantul Veolia condamnată penal la Iași pentru uciderea unui angajat. Soția primește despăgubiri”.

Constantin MAZILU

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.