Jaf și prostituție în Complexul Newton. Locatarii jecmăniți de administratorii Urbica

5584
Newton-Bogdan Sfedu, medalion Alexandra Chetreanu si Sergiu Ungureanu
Newton-Bogdan Sfedu, medalion Alexandra Chetreanu si Sergiu Ungureanu

@ Complexul de blocuri Newton din Tătărași stă pe un butoi de pulbere @Proprietarii se plâng că în fiecare lună ,firma Urbica, cea care administreaza blocurile îi obligă să plătească în plus facturi uriașe pentru curățenie, lucrări de reparații și alte operațiuni pe care nu le-a văzut nimeni dar pe care trebuie sa le achite @ Printre abarațiile facurate: curățenie spații comune 6.336 lei in conditiile in care de acest lucru se ocupa o femeia cu o leafa lunara de 1.700 lei @ Frecvent se strica ceva iar Urbica pune pe lista de plata pentru ‘’reparatii’’ o factura cu o suma strigatoare la cer @ Așa se ajunge ca un locatar care a consumat câtiva metri cubi de apa trebuie, ceva energie electrica si a dus si gunoiul sa plateasca la intretinere pe timp de vara de 4 ori mai mult decat este normal, adica in loc de circa 100 lei i se imputa peste 400 lei @ Pe lânga asta locatarii trebuie să suporte și scandalurile făcute de prostituate și proxeneții lor în apartamentele în care își ofera serviciile

Se vorbește de un adevărat jaf în Complexul Newton din Tătărași. Locatarii din apartamente, deopotrivă proprietari și chiriași reclamă de luni de zile sumele impovorătoare pe care trebuie sa le plateasca la întreținere. Pe lângă faptul că au făcut credite oamenii trebuie sa suporte lunar și facturile aberente impuse de firma Urbica SRL. Astfel, deși blocurile sunt noi, Urbica găseste ca in fiecare luna se strica ceva, chipurile repară dupa care pune pe lista de plata o factura cu o suma amețitoare. Practic, in acest complex, din sumele plătite de locatari pentru întreținere cele mai mari sume de bani se duc in conturile Urbica SRL și a firmelor de ‘’reparații’’ agreate și nu către furnizorii de utilitati asa cum se intâmplă la restul asociatiilor din oraș. Cu alte cuvinte, sumele incasate de Urbica si prieteni depașesc cu mult sumele incasate de furnizori. Înainte sa trecem mai departe trebuie să precizăm că firma Urbica a desemnat trei persoana sa se ocupe de ‘’treburile’’ firmei in complexul Newton. Este vorba despre o anume Ioana Alexandra Chetreanu-administrator, Sergiu Ungureanu-președinte și Bogdan Sfedu-reprezentant al Urbica la Newton.

Taxele de șmecher percepute de Urbica

Trebuie sa incasezi suficienti bani sa platești 3 oameni. Astfel, in timp ce la celelalte asociatii, salariile intră în cheltuielile de administrare, Urbica încaseaza de la Newton, pe lângă o taxă de administrare de 8.740 lei, in fiecare lună și o sumă 4.481 lei reprezentând salariul președintelui și taxele aferente. Asta în condițiile in care la alte asociatii functia de presedinte este onorifica si nu este remunerata. Mai mult decat atat Urbica incaseaza lunar inca 1.000 lei pentru plata cenzorului in conditiile în care la fel, la alte asociatii functia de presedinte este onorifica.

Curățenie scumpă care nu se face

factura curatenie Newton
factura curatenie Newton

Pentru discutii legate de cheltuielile de administrare din Newton s-a creat grupul de Facebook ‘’Complex Rezidential Newton Iași’’. S-ar parea ca acest grup este administrat de Alexandra Chetreanu căreia i se reproșează ca sterge comentariile legate de revolta locatarilor legata de valoarea mare a facturilor. Pe acest grup cele mai multe nemulțumiri sunt legate de cheltuielile foarte mari cu curatenia percepute in fiecare lună. Astfel, în fiecare luna Urbica percepe pentru curățenia pe spații comune suma de 6.336 lei in conditiile in care totul este facut de o femeie platita cu 1.700 lei pe luna. Într-o alta luna din anul acesta s-a perceput o taxa de 6 lei de apartament pentru curatenia in parcare. Un medic care locuieste in imobil a aratat pe grup ca nu a vazut pe nimeni sa faca curatenie în parcare. Banii de curatenie se duc tot la smecherii care controleaza firma Urbica. Astfel, curatenia din Newton este facturata de firma Little Green Events SRL, o societate care are acelasi sediu ca si Urbica, in Piata Unirii nr.6, municipiul Iași. Pentru ce platesc oamenii atatia bani? Astazi am efectuat fotografii in complex, gazonul nu este intretinut iar in parcul de joaca am gasit mizerie si baltoace, pentru copii.

Japca cu lucrările de reparații

 

lista intretinere Newton
lista intretinere Newton

O altă modalitate prin care Urbica își stoarce locatarii de bani este facturarea lunară a unor lucrării de reparatii. Astfel, desi blocurile sunt noi potrivit celor de la Urbica in fiecare lună se strica cate ceva important. De exemplu in aceasta vara s-ar fi efectuat niste reparatii la poarta de la intrare. Urbica susține că numai energia electrică pentru lucrarile de reparatii ar fi costat 6.820 lei de parca ar fi sudat un intreg parc auto. In luna iulie s-au mai platit lucrari de reparație la un vas de expansiune in suma de 400 lei dar și reconectare 120 lei de parca dupa remedierea defectiunii trebuia sa-l lase neconectat și de aceea trebuia achitat separat. De asemenea recent in fiecare boxa s-a montat cate un contor iar locatarii au avut de plata 170 lei. Oamenii se plang ca montajul s-a apropiat de valoarea aparatului. Din cauza acestor cheltuieli aberante un locatar care a consumat câtiva metri cubi de apa (foto), ceva energie electrica si a dus si gunoiul trebuie sa plateasca la întreținere pe timp de vară de 4 ori mai mult decat este normal, adica in loc de circa 100 lei trebuie să achite peste 400 lei.

Scump si cu prostituate

anunt prostituata Newton
anunt prostituata Newton

Deși platesc scump sa locuiasca la Newton, locatarii trebuie sa mai suporte și scandalurile făcute de prostituate și proxeneții lor în apartamentele în care își ofera serviciile. Scandalurile au loc in special pe timp de noapte și nu o dată a fost chemată Politia. Prostituatele își ofera serviciile in regim hotelier. Desi Urbica incaseaza lunar o groaza de bani nu a luat nici o masura. Legislatia prevede ca apartamentele nu mai pot fi inchiriate in regim hotelier fara acordul vecinilor. Atasam acestui articol si un anunt inca activ postat de o prosituata care precizeaza ca-si ofera serviciile in Complexul Newton.

Tun cu achiziții în ultima zi din 2020. Termo Service: 8 contracte pentru fostul patron al directorului Aivănoaei

Constantin MAZILU

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.