Tun cu achiziții în ultima zi din 2020. Termo Service: 8 contracte pentru fostul patron al directorului Aivănoaei

2044
Alin Aivanoaei
Alin Aivanoaei

@ Pe data de 30 decembrie 2020, firma la care cei mai mulți ieșeni îsi platesc intretinerea SC Termo Service SA a atribuit catre SC Gip Est SRL in mai putin de un minut, un numar de 3 contracte @ Cu doua zile inainte pe 28 decembrie Termo Service a atribuit tot catre Gip Est in aceleasi conditii alte 5 contracte @ Directorul SC Termo Service SA, Alin Aivanoaei a fost directorul firmei de paza Gip Est SRL pana sa devina un sinecurist care ocupa numai slujbe bine platite la stat @ SC Termo Service SA este societate a primariei condusa de Mihai Chirica @ Cu acceptul lui Chirica, Aivanoaei incaseaza o leafa lunara de 4.000 euro pe luna

Ieșeni, știți de ce va cresc cheltuielile de intretinere de la an la an? Pentru ca banii nostri pentru utilitati sunt administrati, dupa bunul sau plac, de un personaj aflat sub protectia primarului Mihai Chirica, adica de Alin Aivănoaei, directorul SC Termo Service SA, administratorul multor blocuri din Iasi. Peste 23.000 de proprietari de apartamente din Iasi isi platesc intretinerea la SC Termo Service SA si cu toate acestea Alin Aivănoaiei nu a ezitat ca pe 30 decembrie, ultima zi lucratoare din 2020 sa atribuie catre firma de paza privata Gip Est nici mai mult nici mai putin decat 8 contracte, prin cumparare directa. Dupa cum am aratat si mai sus, Alin Aivănoaei a fost director la SC Gip Est  pana sa intre in politica si sa devină un sinecurist care ocupa numai slujbe bine platite la stat. Da, SC Termo Service SA este tot un soi de companie de stat deoarece patron este Consiliul Local.

Bani pentru fostul șef al lui Aivănoaei

Revenind la achizitiile realizate de Termo Service pe 30 decembrie 2020 de la Gip Est SRL trebuie sa subliniem ca aceastea au fost realizate prin Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP) in mai putin de un minut. In total in zilele de 28 si 30 decembrie Termo Service a incheiat cu Gip Est un numar de 8 contracte avand acelasi obiect si anume achizitie de ‘’sisteme tehnice de securitate CCTV si Efractie’’. Toate cele 8 contracte au fost atribuite prin cumparare directa din catalogul electronic. Adica, Aivanoaei si oamenii sai au decis care este firma de la care se cumpara aceste sisteme fara sa mai organizeze licitatie. S-au asigurat astfel ca nici o alta firma de paza nu va pofti sa obtina contractul cu Termo Service. Discutia este urmatoarea: nu cumva au ‘’spart’’ un contract cu o valoare mare in 8 bucati cu valori mai mici astfel incat sa evite licitatia si sa dea o aparenta de legalitate acestui tun?  Astfel, pe data de 30 decembrie SC Termo Service SA a achizitionat prin trei proceduri de cumparare directa de la firma Gip Est SA, un numar de trei sisteme tehnice de securitate CCTV si Efractie’’ la trei preturi diferite, unul in valoare de in valoare de 10.758, 04 lei, unul de  11.084,39 lei si un altul de 10.894,81 lei. Aceste sisteme sunt compuse din niste camere video si un aparat de inregistrare a imaginilor captate de acestea. Preturile acestora variaza in functie de complexitatea sistemelor respective. Cu doua zile inainte, pe 28 decembrie Aivănoaei a aplicat aceiasi schema cu Gip Est a cumparat 5 sisteme de securitate de acelasi tip tot prin procedura achizitiei directe din catalogul electronic, unul in valoare de 11.772,12 lei, al doilea in valoare de 16.376,00 lei, al treilea in valoare de 11.623,94 lei, al patrulea de 10.149,41 lei si al cincilea 12.301,86 lei. Toate preturile de mai sus nu includ TVA.

Bani de la stat numai pentru șefu’

Intr-o editie anterioara, in articolul cu titlul ‘’Politrucul ”rade tot”. Firma lui Aivanoaei, contracte cu toate institutiile pe care le conduce’’ am aratat ca Aivănoaei a folosit toate functiile publice pe care le-a avut pentru a face rost de contracte firmei Gip Est. De cand a venit director la Termo Service, Gip Est s-a umplut de contracte de la aceasta societate a primariei. Tot anul trecut (2020) si tot prin cumparare directa din catalogul electronic Termo Service a achizitionat de la firma Gip Est ‘’servicii de transport valori’’, doua contracte in 3 luni. In luna ianuarie a fost incheiat un contract pentu o perioada de 62 se zile. Doi agenti a-i firmei insoteau casieri care aveau asupra lor sub 10.000 euro si pentru asta Termo Service si pentru aceste servicii Termo Service a platit  385 lei fara TVA pe zi. Al doilea contract de acest tip a fost in valoare totala de 79.900 lei fara TVA adica 421 lei pe zi de asemenea fara TVA. Cu acceptul lui Mihai Chirica, Aivanoaei incaseaza o leafa lunara de 4.000 euro pe luna din comisioanele platite de ieseni catre SC Termo Service SA (vezi aici)

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.