Politrucul ”rade tot”. Firma lui Aivanoaei, contracte cu toate institutiile pe care le conduce

2388

@ Mare coincidenta, firma Gip Est la care Alin Aivanoaei a fost director ani de zile a incheiat contracte cu toate institutiile si companiile de stat peste care ”politicianul” a fost si este sef @ A fost Aivanoaei vicepresedinte al Consiliului Judetean? @ Stim cu totii ca raspunsul este afirmativ dar s-a vorbit mai putin de faptul ca dupa aceea firma Gip Est a obtinut contracte de paza cu toate spitalele din subordinea CJ, Neurochirurgie, Boli Infectiose, Sfanta Maria, Maternitatea Cuza Voda @ Mai departe, dupa ce Aivanoaei a ajuns director la Termo Service, firma Gip Est a si obtinut imediat contract @ Toate contractele au fost incheiate prin achizitie directa

Ca sa vezi minune, firma de paza Gip Est la care seful PMP Iasi a fost director ani de zile a incheiat contracte cu toate societatile si institutiile la care acest politruc a fost sef iar daca ii intrebi pe toti cei implicati cum de s-a produs aceasta coincidenta toti iti spun ca totul a fost corect ”ca s-a facut pe SEAP”. Da, s-au facut pe SEAP (Sistemul Electronic de Licitatii Publice) dar cele mai multe dintre contracte au fost incheiate prin procedura de ”achizitie directa” care permite practic institutiilor sa aleaga firma pe care o prefera. Alin Aivanoaei a fost vicepresedinte al Consiliului Judetean Iasi iar acum este consilier judetean PMP dar si director adjunct al SC Termo Service SA, societate aflata in subordinea Consiliului Local Iasi care se ocupa cu administrarea blocurilor de locuinte din municipiu. Si ca sa revenim la ”coincidenta” noastra, firma Gip Est a inceput sa incheie contracte de paza cu spitalele din subordinea Consiliului Judetean Iasi imediat ce Aivanoaei s-a lipit de o functie de sef al CJ Iasi. Desi colaborarea dintre Gip Est si spitalele din subordinea CJ Iasi (Spitalul de Copii, Spitalul de Neurochirugie, Maternitatea Cuza Voda) dureaza de ani de zile ne vom opri asupra celor mai recent ”achizitii”, sa nu obosim cititorul cu prea multe detalii.

Bani la greu de la spitale

Astfel, pe 28 aprilie 2017, Spitalul Clinic de Urgenta Nicolae Oblu a atribuit firmei Gip Est un contract de 9.936 ore de paza la un pret de 12,9 lei pe ora. Cu un an inainte acelasi spital a incheiat un contract pentru 9.828 ore de paza la un pret de 11 lei pe ora. Acelasi spital a incheiat contracte similare si in anii anteriori.
Si Spitalul Clinic de Urgenta Sfanta Maria, colaboreaza cu Gip Est inca din perioada in care Aivanoaei conducea administratia judeteana. Spitalul a reinoit contractul cu Spitalul Clinic de Urgenta Sfanta Maria in luna martie cand a contractat 1.800 ore de paza la un pret de 15 lei pe ora. In ceea ce priveste Spitalul Clinic de Obstretica si Ginecologie Cuza Voda recent a desfasurat doua proceduri prin care a achizitionat de la Gip Est un sistem de control acces si niste componente necesare. De asemenea, in anii anteriori, Gip Est a incheiat contracte de paza si cu Maternitatea Cuza Voda dar si cu Spitalul de Boli Infectioase. Exemplele pot continua.

Dupa aceea, contracte si la Termo Service

Aivanoaei a fost numit director adjunct la Termo Service la sfarsitul anului 2016. Colaborarea dintre cele doua parti incepe timid dar dupa aceea se pune pe baze serioase. Astfel, de exemplu la inceputul lui 2017, SC Termo Service SA a mai platit firmei Gip Est suma de 3.755 lei pentru instalarea unui sistem de supraveghere video. Dupa aceea, pe data de 17.10.2017, SC Termo Service SA Iasi a atribuit firmei Gip Est un contract pentru ”servicii insotire transport valori”. Este vorba despre paza casierilor care transporta banii incasati de la locatari. Contractul a fost incheiat pentru 280 de zile in care se transporta bani iar societatea plateste 325 lei pe zi. Potrivit declaratiilor de interese, Aivanoaei a fost director la Gip Est pana in anul 2012 dar potrivit unor surse a tinut mereu aproape cu aceasta firma fiind vazut mereu in timp ce intra in sediul companiei pe strada Hotin.
Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.