Ieseanul schilodit la Dedeman: „In acest magazin intri pe riscul tau”

4376

@ Adrian Alexie, ieseanul care a dat in judecata compania Dedeman deoarece a fost ranit grav in timp ce astepta la casa de marcat este nemultumit de decizia luata zilele trecute de judecatorii ieseni care au redus cuantumul  despagubirilor acordate @ „De azi inainte trebuie sa stim ca in acest magazin intram pe riscul nostru, orice retardat te poate lasa paraplegic si daca chemi compania in judecata, te va acuza ca vrei sa te imbogatesti”, a spus Adrian Alexie, pentru Dezvaluirea.ro

Tupeu incredibil al directorului Dedeman, Adrian Paval care a sustinut ca despagubirile de 10.000 euro acordate de judecatori unui iesean care a fost schilodit in timp ce astepta la una din casele de marcat de la magazinul din Miroslava sunt prea mari. Asta  in conditiile in  care intr-un document  trimis judecatorilor ieseni, Paval recunoaste ca ieseanul Adrian Alexie a fost ranit grav in magazinul sau de la marginea drumului european. „In fapt asa cum reiese din cererea de chemare in judecata, reclamantul se afla in data de 16.07.2013 la cumparaturi in magazinul Dedeman din comuna Miroslava, judetul Iasi. In momentul in care se  afla la casa de marcat, acesta a fost accidentat de catre un alt clien, persoana fizica ce transporta cateva coli de tabla. Vatamarea reclamantului a constat intr-o plaga taiata la gamba piciorului drept (plaga taiata fata externa gamba de cca 10 cm lungime si 1 cm adancime fara implicare planuri musculare”, a recunoscut Adrian Paval.

Cu toate acestea in opinia lui Paval, despagubirile de 10.000 euro acordate in  data de 5 februarie de Judecatoria Iasi, sunt prea mari. „In cauza de fata, instanta de fond nu a facut nici o evaluare a eventualelor suferinte fizice si morale, insa prin cuantumul despagubirilor acordate a creat premisele unei imbogatiri fara justa cauza”, a mai aratat Paval.

Zilele trecute, Tribunalul a admis cererea Dedeman si a redus de la 10.000 euro la 6.000 euro cuantumul despagubirilor pe care trebuie sa le plateasca compania lui Paval.

„La Dedeman intri pe riscul tau”

Contactat de Dezvaluirea.ro, Adrian Alexie si-a exprimat revolta fata de decizia instantei dar si fata de atitudinea Dedeman care l-a acuzat pe nedrept ca vrea sa se imbogateasca. Pentru a intelege  a-l intelege mai bine trebuie sa povestim incidentul care i-a provocat suferinta. Astfel, Adrian Alexie se afla in magazinul Dedeman din Miroslava (cel aflat pe drumul european la iesirea din Iasi spre Targu Frumos pe partea dreapta)   pe data de 16.07.2013 in jurul orei 10.30. In timp ce se afla la casa si se pregatea sa achite produsele pe care tocmai le achizitionase din magazin, ieseanul a fost ranit grav in zona gambei piciorului drept. Mai exact, piciorul drept i-a fost taiat de o coala de tabla foarte ascutita ce se afla pe un carut  manipulat de un alt client al magazinului, un barbat in varsta de circa 50 de ani imbracat cu o  salopeta inchisa la culoare. Persoana respectiva cumparase cateva coli de tabla cu dimensiunile 2X1 metri si se asezase la casa in spatele lui Adrian Alexie, pregatindu-se de asemenea sa le achite. Numai ca acesta nu a asezat colile astfel incat sa evite vatamarea celorlalte persoane, iar in timp ce se aflau la rand la casa, o coala de tabla l-a ranit grav la piciorul drept pe Adrian Alexie. Pentru ca plaga taiata a fost foarte adanca, a fost chemata Ambulanta, Adrian Alexie a fost transportat la Spitalul de Urgente Sfantul Spiridon unde a fost necesara  interventia medicilor chirurgi pentru a inchide rana. Ieseanul a stat in spital si a avut nevoie de 12 zile de ingrijiri medicale. Adrian Alexie a facut  plangeri penale dar politistii si procurorii nu s-au obosit sa-i faca dreptate. De aceea s-a adresat instantei civile solicitand despagubiri. „In conluzie , de astazi inainte trebuie sa stim ca intr un magazin ca acesta suntem pe riscul nostru, orice retardat te poate lasa paraplegic iar daca ii chemi in judecata pe o problema de principiu, te acuza ca vrei sa te imbogatesti”, a spus revoltat Adrian Alexie.

Constantin MAZILU

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.