Exclusiv. Sef nou la DNA Iasi. O femeie a vrut sa preia fraiele anticoruptiei

4942
DNA Iasi
DNA Iasi

@ Mandatul procurorului Florin Bogdan Munteanu cel care a condus DNA Iasi s-a incheiat @ Pentru functia de sef al structurii teritoriale anticoruptie si-a depus candidatura si Cristina Chiriac, procuroarea care l-a trimis in judecata pe Grigore Tinica

Directia Nationala Anticoruptie- Serviciul Teritorial Iasi va avea peste cateva zile un nou sef. Asta deoarece, mandatul lui Florin Bogdan Munteanu cel care a condus institutia in ultimii 4 ani s-a incheiat. Potrivit unui raspuns trimis astazi catre Dezvaluirea.ro,  structura centrala a DNA cauta un nou procuror sef pentru serviciul teritorial de la Iasi inca din data de 7 noiembrie. Intre timp pentru postul de sef al DNA Iasi si-a depus candidatura Cristina Chiriac. Candidatura acesteia a fost avizata favorabil dar in mod suprinzator dupa aceea Cristina Chiriac s-a razgandit. De altfel, zilele trecute Consiliul Superior al Magistraturii a luat act de decizia Cristinei Chiriac de a-si retrage candidatura.”In sedinta din 12 octombrie 2018, a Colegiului de conducere a D.N.A., candidatura doamnei procuror Chiriac Cristina a fost avizata favorabil, doamna procuror indeplinind conditiile cerute de lege. Ulterior, doamna procuror si-a retras acordul invocând motive personale”, ne-a transmis DNA.

Cristina Chiriac s-a remarcat in ultima vreme prin dosarele cu inculpati din lumea medicala (Neuro, Cardiologie). Cristina Chiriac este cea care l-a trimis in judecata pe Grigore Tinica.

Sanse mari pentru o femeie

Asadar peste cateva zile DNA Iasi va ramane fara sef iar structura centrala a ramas fara candidati. Deocamdata functia de sef este ocupata prin delegare tot de Bogdan Munteanu

dar misiunea acestuia se incheie pe data de 16 decembrie. In ciuda retragerii canndidaturii Cristinei Chiriac in cazul in care pe functia de sef va fi desemnat un  procuror din structura teritoriala exista sanse foarte mari ca noul ”boss” sa fie o femeie. Astfel, din informatiile pe care le detinem la DNA Iasi activeaza 7 procurori, doi barbati Bogdan Munteanu si Daniel Coca si 5 femei, Cristina Chiriac, Andreea Nica, Gabriela Chiriac, Diana Diaconu si Alina Moraru. Daniel Coca este nou in DNA Iasi, are putina experienta in instrumentarea dosarelor de coruptie fiind desemnat sa reprezinte institutia in dosarele cu inculpati inaintate judecatorilor. Prin urmare sansele ca la sefia DNA Iasi sa vina o femeie sunt destul de mari.

Constantin MAZILU

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.