Ultima spovedanie a studentului asasin din Targusor. „Vreau sa-mi dati drumul”

3362
Aurelian Giosan
Giosan ramane inchis pe viata

@ Astazi la Curtea de Apel s-a desfasurat ultimul termen de judecata din dosarul lui Aurelian Giosan cel  care s-a injughiat doi colegi in timp ce dormeau @ Procurorii insista ca acesta sa ramana inchis pe viata @ Giosan a sustinut ca  este nevinovat si  ca s-au fabrica probe impotriva lui @ „Va rog sa-mi admiteti apelul si sa ma achitati. Va rog sa cititi cu atentie acest dosar. Sunt nevinovat”, a spus Aurelian Giosan

Aurelian Giosan, studentul care in noaptea zilei de 9.11.2015 si-a injunghiat doi colegi in timp ce acestia dormeau si astfel unul dintre ei a murit, a spus astazi ultimele cuvinte inainte sa afle daca va fi inchis pe viata fara sa mai aiba nici o cale de iesire din puscarie. Asta deoarece, astazi la Curtea de Apel Iasi s-a desfasurat ultimul termen de judecata in procesul de apel facut de Aurelian Giosan impotriva sentintei Tribunalului care in urma cu un an l-a condamnat la inchisoare pe viata. Fiind ultimul termen, Giosan a avut ultimul cuvant dupa ce reprezentantul parchetului a solicitat respingerea apelului si mentinerea sentintei de condamnare pe viata. Astfel, Aurelian Giosan a vorbit doua ore in fata completului de judecata format din doi magistrati ai Curtii de Apel Iasi. Acesta a sustinut in permanenta ca este nevinovat si ca Parchetul de pe langa Tribunalul Iasi a fabricat probe impotriva sa pentru a-l scoate tap ispasitor. „Sunt nevinovat. Daca asi fi fost vinovat asi fi spus, da, am gresit trebuie sa platesc. Au fost fabricate probe impotriva mea, in acest dosar. Va rog sa-mi admiteti apelul si sa ma achitati. Va rog sa cititi cu atentie acest dosar. Sunt nevinovat. Este viata mea in joc”, a spus Aurelian Giosan.

Acesta a analizat pe rand toate probele administrate de procurori impotriva sa, declaratiile martorilor, urmele de sange si probele ADN precum si mici greseli din acte de procedura. „S-a gasit sange deoarece Nour (studentul care a murit-n.r) m-a atacat si m-am aparat, m-am taiat. Era normal sa se gasesca sangele meu in camera. Eu am plecat deoarece mi se  face rau cand vad sange. S-a spus ca aveam mare nevoie de bani pentru jocuri si de aceea i-am ucis. Jucam doar sume mici la pariuri. Martorii se contrazic. Unul spune ca a scos el cele doua victime dim camera. Pe de alta parte  Pompierii spun in raportul lor ca ei au scos victimele. Studenti care au dat declaratii impotriva mea erau bauti in noaptea respectiva”, a mai spus Giosan.

Acesta a speculat inclusiv unele erori de datare din actele de urmarire penala. Desi a vorbit doua ore acesta nu a raspuns la o intrebare fundamentala: cine i-a hacuit pe cei doi colegi de camera? Giosan nu a  raspuns in conditiile in care a recunoscut ca in seara respectiva a stat in camera impreuna cu cei doi colegi, Victor Nour si Casian Harpa.

Marturii de cosmar

Marturiile studentilor care au fost martorii acestui masacru au mai fost prezentate intr-o editie anterioara a Dezvaluirea.ro in data de in articolul cu titlul „Marturii care bat orice film horror. Studentul asasin din Targusor, tupeu incredibil in fata judecatorilor”, publicat in data de 18 octombrie a.c. De asemenea cu acest prilej au fost prezentate si detalii din rechizitoriul intocmit de procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Iasi. „Inculpatul in data de 09.11.2015, in intervalul orar 05.00 – 06.30, profitand de imprejurarea ca cei doi colegi, Nour Victor, si Casian Harpa, din camera 49 a caminului C4 din Complexul Studentesc Targusor Copou Iasi dormeau, inculpatul Giosan Aurelian George le-a aplicat acestora multiple lovituri de cutit, in mai multe randuri, dand dovada de cruzime, cu consecinta decesului victimei Nour Victor si producerea de leziuni grave cu punerea in primejdie a vietii persoanei vatamate Harpa Casian, pentru a inlesni deposedarea persoanei vatamate Harpa Casian de o suma de bani (80 lei), un telefon marca Huawei si un laptop marca Asus cu accesoriile acestuia”, se arata la inceputul rechizitoriului intocmit de procurori.

I-a hacuit si le-a dat foc

„Dupa ce a comis faptele descrise anterior, inainte de a se produce decesul victimei Nour Victor, inculpatul Giosan Aurelian George a incendiat paturile pe care se aflau cele doua persoane agresate, folosind alcool  sanitar in acest scop, deteriorand saltelele, lenjeria de pat, articole de imbracaminte si punand in pericol celelalte bunuri din incapere, precum si persoanele vatamate Nour Victor (caruia i-a si provocat arsuri la nivelul membrelor inferioare si abdomen) si Harpa Casian”, se mai arata in documentele din dosar.

„M-am trezit pentru ca eram lovit cu cutitul”

De asemenea am prezentat si declaratia victimei ramase in viata, Casian Harpa.  „In intervalul orar 05.00 – 06.00, am trezit din somn de o lovitura de cutit aplicata in partea stanga a gatului de catre Giosan Aurelian George. Nu am ințeles ce se intampla, dar l-am vazut pe Nour Victor zacand pe patul de langa geam (mai tarziu am ințeles ca Giosan l-a injunghiat mai intai pe Nour Victor, care dormea, intrucat aceasta avea o constitutie fizica mai robusta si, daca ar fi realizat pericolul in care se afla, ar fi opus rezistenta).  In continuare, Giosan mi-a mai aplicat cateva lovituri de cutit, dupa care s-a apropiat de patul lui Nour, careia i-a aplicat alta serie lovituri cu cutitul, in timp ce aceasta gemea. Inculpatul mi-a cerut apoi cheia de la dulap. M-am ridicat in sezut si m-am sprijinit de perete, in timp ce Giosan mi-a luat cheile de sub perna si a deschis lacatul de la dulap, de unde mi-a luat laptop-ul. In geanta aveam factura si certificatul de garantie”, a povestit Casian Harpa.

„Mi-a taiat venele si a vrut sa ma sufoce cu perna”

La un moment dat, a mai relatat Casian, Giosan i-a taiat  cu cutitul si venele de la mana stanga si chiar a incercat sa il sufoce cu perna „de cateva ori”. ” Nu am reacționat de frica sa nu primesc o lovitura fatala. Am incercat sa vorbesc cu inculpatul, dar acesta i-a strigat „taci din  gura!””, a mai povestit Casian.

Casian a fost salvat fiind operat imediat ce a ajuns la Spital. Potrivit documentelor din dosar baiatul care a murit, Victor Nour a fost injunghiat de 24 de ori, la gat, in torace si in abdomen. Giosan a ratacit prin Lunca Siretului o zi intreaga inainte de a fi prins. S-a consemnat in dosar ca a reusit chiar sa treaca raul Siret si a ratacit printr-o padure. Giosan a mai incercat sa arata ca autorul crimei este un tanar moldovean care a fugit peste Prut si ca cei doi ii datorau bani deoarece trisasera la un joc de carti dar martorii au infirmat sustinerile sale. Magistratii Curtii de Apel au transmis azi ca vor pronunta o sentinta definitiva  pe 20 decembrie.

Constantin MAZILU

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.