Bomba. Complicele lui Tinica condamnat la 2 ani de inchisoare. Prima sentinta obtinuta de DNA la Cardiologie

3247

@ Judecatorii ieseni au pronuntat prima sentinta  in dosarul de coruptie in  care a fost trimis in judecata Grigore Tinica, managerul Institutului de Cardiologie @ Astfel, Anatoly Gorducala, dirigintele de  santier care a atestat  in  fals ca au fost realizate lucrarile de amenajare la sala de operatii in conditiile in care acest lucru nu era adevarat a fost condamnat la 2 ani de  inchisoare @ Gorducala a fost judecat in baza unui acord de recunoastere

Alte zilele grele pentru Grigore Tinica, managerul Institutului de Cardiologie,  trimis in judecata de DNA Iasi pentru infractiuni de coruptie.  Asta deoarece, judecatorii ieseni de la Tribunal au pronuntat practic prima condamnare in dosarul de coruptie in care este implicat Grigore Tinica. Sa reamintim pe scurt, ca Tinica a fost trimis in judecata de DNA pentru ca ar fi decontat ilegal  o serie de lucrari la o sala de operatii pentru chirurgia cardiovasculara. Practic, procurorii sustin ca aceasta sala de operatii a fost  platita de doua ori, odata in cadrul unui parteneriat cu UMF Iasi si a doua oara cu fonduri de la Ministerul Sanatati. In aceasta seara, a fost condamnat in baza unui acord de recunoastere a vinovatiei Anatoly Gorducala dirigintele de santier care a atestat in fals ca respectivele lucrari au mai fost realizate inca o data. Gorducala a fost condamnat la 2 ani de inchisoare cu suspendare si de asemenea judecatorii i-au mentinut  sechestrul pe avere pentru recuperarea sumei calculata drept prejudiciu de DNA si anume 408.700 lei, contravaloarea lucrarilor de reparatii capitale la „Bloc operator 3, Sala Hibrida”.

Din nou acuzatiile

Dezvaluirea.ro a prezentat in editiile anterioare detalii din dosarul de coruptie. Astfel, procurorii anticoruptie sustin ca sefii Institutului de Cardiologie au platit degeaba, in data de 29.10.2010, suma de 408.700 lei firmei Almar Med SRL efectuarea lucrarilor la respectivul bloc operator in conditiile in care acestea fusesera contractate anterior de catre Universitatea de Medicina si Farmacie Grigore T. Popa si le si achitase firmei care le si facuse efectiv si anume SC Gemedica SRL din Bucuresti. Alaturi de Tinica in acest dosar a mai fost trimis in judecata Victor Farcasel, directorul administrativ al spitalului dar si Nicolaie Gabriel Alexoaie, patronul Almar Med SRL.

Avand in vedere ca Gorducala a fost condamnat va fi foarte greu pentru Tinica a carui dosar se afla inca in Camera Preliminara a Tribunalului, sa obtina o achitare.

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.