Tezaur din aur descoperit la Manastirea Frumoasa

2935

@ Este vorba despre un numar de 18 monezi din aur datand din secolul 16 @ Descoperirea a fost facuta public de primarul Mihai Chirica astazi intr-o conferinta de  presa @ Foto realizate imediat dupa ce au fost descoperite

Un numar de 18 monezi din aur au fost descoperite in ultimele trei zile in timpul lucrarilor de restaurare care deruleaza la Manastirea Frumoasa in municipiul Iasi. Cele 18 monezi au fost descoperite atat de muncitori cat si de arheologi in incinta manastirii in zona in care s-a aflat in secolul 16 un cimitir. “De vreo trei zile tot gasim  monezi. De trei zile incoace gasim in fiecare zi gasim monezi si le predam arheologilor. Sunt foarte frumoase, sunt din aur”, a spus unul dintre muncitori.

De altfel, stirea a fost facuta publica de primarul Mihai Chirica astazi intr-o conferinta de presa. “La manastirea Frumoasa, un monument finantat de catre municipiul Iasi pe POR axa 5, cu o valoare de 21 milioane lei, s-a descoperit un tezaur. Este vorba despre 16 monede de aur pe care le-a descoperit domnul arheolog Valeanu, care face toate lucrarile de descărcare arheologică acolo, monede descoperite intr-un cimitir din jurul monumentului istoric. Ele sunt datate secolul XVI (1516 – 1591)”, a precizat primarul Mihai Chirica.

Dezvaluirea.ro va prezinta pozele realizate de muncitori atunci cand au gasit monezile respective.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.