In carantina ca hotii! Chirica pune iesenii sa plateasca unui corupt 4.000 euro pe luna

15429
Aivanoei si Chirica
Aivanoaei si Chirica

@ ‘’Noaptea ca hotii’’ asa aprobau pesedistii ordonantele prin care incercau sa-l scape de puscarie pe Dragnea iar Mihai Chirica era de partea gruparilor Rezist @ Acum in plina carantina, cand iesenii stau de asemenea in casa si se anunta un somaj infiorator, primarul Iasului, Mihai Chirica vrea sa aprobe salarii nesimtite pentru directorii din subordinea Consiliului Local @ Poate ca cel mai revoltator este salariul lui Aivanoaei, sluga PMP-ista, director la Termo Service care va fi platit direct de ieseni cu banii de intretinere @ Aivanoaei, condamnat pentru fapte de coruptie, va ajunge sa ridice 4.000 euro pe luna

In timp ce Guvernul vrea sa ne amane ratele la banci deoarece urmeaza o perioada de criza profunda, Mihai Chirica primarul Iasului vrea ca din banii pe care-i ‘’salvam’’ astfel in fiecare luna, sa-i platim unui trantor de lux, condamnat pentru coruptie, o leafa nesimtita. Astfel, in cursul zilei de maine executivul primariei va propune Consiliului Local, aprobarea bugetului de venituri si cheltuieli a societatilor din subordinea municipalitatii, (Salubris, Citadin, Termo Service, Eco Piata) documente care contin si noile salarii ale directorilor. In conditiile in care urmeaza o perioada de criza economica majora veniturile pe care le vor incasa acesti directori sunt infiorator de mari: director Servicii Publice SA (spatii verzi), Laurentiu Ivan: 17.550 lei net pe luna. Acelasi salariu va fi incasat si de directorul Citadin (asfaltare strazi) Marius Ionescu dar si de Cristian Stoica, directorul Companiei de Transport Public Local (tramvaie si autobuze). Mai departe Catalin Neculau, directorul Salubris va ridica 26714 lei pe luna. Mai departe, directorul Eco Piata (administrare piete) va incasa 21.645 lei pe luna.

Lui Aivanoaei o sa-i platim 625 lei net pe zi, si sambata si duminica

Cel mai revoltator insa este cazul lui Alin Aivanoaei, directorul Termo Service SA, societatea care se ocupa de administrarea blocurilor din municipiul Iasi. Asta deoarece, spre deosebire de ceilalti directori ale caror companii vor realiza venituri din serviciile pe care le vor presta primariei, acest personaj, Aivanoaei va fi platit direct de noi iesenii cu banii pe care-i punem deoparte in fiecare luna pentru plata intretinerii. Angajatii Termo Service isi iau salariile numai din comisionele pe care le pun pe lista de plata la intretinere. Astfel, Aivanoaei va ajunge la 15.210 lei dar nu va incasa numai atat. Acesta va incasa lunar inca 3.546 lei in calitate de membru in Consilul de Administratie la Servicii Publice SA. Adica, Aivanoaei va incasa net 18.756 adica 625 lei pe zi (inclusiv sambata si duminica) adica vreo 50.000 euro pe an. Asta in conditiile in care pe noi ne paste falimentul sau dupa caz somajul.

Platim regeste un corupt

Cazul lui Aivanoaei este revoltator si prin primsa faptului ca in primul rand acest personaj nu avea ce sa caute in aceasta functie publica deoarece a fost condamnat pentru coruptie printr-un acord de recunoastere a vinovatiei incheiat cu procurorii DNA. Acest acord de recunoastere a fost confirmat prin sentinta de Tribunalul Iasi. In editiile anterioare am prezentat in detaliu dosarul de coruptie a lui Aivanoaei (vezi aici). Aivanoaei a fost condamnat pentru neglijenta si abuz in serviciu pentru fapte savarsite in perioada in care era vicepresedinte al Consiliului Judetean Iasi. Si in prezent Aivanoaei are sechestru pe avere instituit de DNA pentru recuperarea prejudiciului.

PMP Iasi sluga lui Chirica

Sa mai spunem ca individul se mai si erijeaza in lider local al PMP dar nu a manifestat nici o clipa nici un gest de opozitie fata de Chirica chiar si atunci cand partidelor lor erau in opozitie, a avut tot timpul un comportament se slugoi umil. Pai la 4.000 euro pe luna leafa aprobata de Chirica mai vrei si initiative personale? Aivanoaei se comporta exact dupa modelul sefului sau deputatul Petru Movila care are acelasi comportament la un nivel ceva mai sus. Movila se prelinge de fiecare data pe trupurile celor aflati la putere indiferent de partid, pentru a-si mentine sinecurile de la Spitalul Sfantul Spiridon unde printre altele si-a promovat sotia cu ajutorul prietenului sau managerul Ioan Birliba.

Timoficiuc, singur impotriva tuturor. PSD-istii alte slugi

De vreo luna, Chirica a intrat in PNL iar singurul ales local care critica enormitatile primarului este liberalul Razvan Timofciuc. Consilierii PSD din Consiliul Local Iasi se comporta exact ca Aivanoaei, ca niste slugi. Asta, desi ei ar avea interes sa-l critice pe Chirica sa mareasca sansele unui viitor primar PSD. Insa pesedistii servesc numai Mafia Imobiliara care are reprezentanti printre ei in CL. In sedinta de maine cand se va propune aprobarea acestor salarii nesimtite pentru directorii societatilor primariei, Razvan Timoficiuc va propune injumatatirea acestora. ‘’In ședința de CL de marți, când votăm bugetul de venituri și cheltuieli al societăților din subordinea Primăriei, voi solicita reducerea la jumătate a salariilor directorilor și a celor din Consiliile de Administrație. În timp mii de ieșeni intră în șomaj tehnic și cu toții suntem îngrijorați de veniturile noastre în viitorul apropiat, la societățile din subordinea Primăriei este desfrâu pe banii publici’’, a declarat Razvan Timofciuc.

Constantin MAZILU

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.