Gata! Peste 80 de pile de la Socola au fost data afara

2787
Institutul de Psihiatrie Socola-
Institutul de Psihiatrie Socola

@ Conducerea Spitalului de Psihiatrie Socola a decis incetarea contractului de munca pentru un numar de 82 de angajati @ Este vorba despre salariati angajati in urma unui concurs organizat la sfarsitul anului @ Concursul respectiv a fost anulat de Ministerul Sanatatii si asta deoarece a fost trucat

Noul manager de la Socola, Bogdan Saramet si-a luat inima in dinti si a facut ceea ce trebuia sa faca demult. Incepand de astazi pentru un numar de 82 de salariati ai unitatii medicale a incetat contractul de munca, acestia fiind notificati inca din data de 27 martie. Este vorba despre salariatii angajati in urma unui concurs mult contestat la sfarsitul anului trecut. Concursul, in urma caruia au fost angajati 91 de medici si asistenti  a fost anulat de Ministerul Sanatatii dar fostul manager Gabriel Oprisanu a refuzat sa-i dea afara. De altfel, acest concurs a intrat si in atentia procurorilor DNA Iasi care au deschis un dosar in acest sens. Sa mai precizam ca, desi in urma concursului au fost angajate 91 de persoane s-a desfacut contractul de munca pentru 81 deoarece o parte s-au transferat iar pentru restul au fost impedimente de ordin legal. ‘’Nu am avut incotro. Daca nu le desfaceam contractul de munca, spitalul dadea faliment. Au facut scandal, s-au adunat la poarta spitalului, am chemat Jandarmeria. In cele din urma lucrurile s-au potolit’’, a spus spus Bogdan Sarament noul director de la Socola.

Precizam ca mai multe detalii despre acest concurs am publicat in doua articole din editiile anterioare, articolul cu titlul ‘’Aproape 100 de ”pile” angajate la Socola risca sa fie date afara. DNA a cerut actele’’, publicat in data de 5 martie a.c si in articolul cu titlul ”Socola: Ministrul pune pe făraș toate cele 91 pile angajate ilegal. ”Altfel, dam faliment”, publicat in data de 16 martie a.c.

Decizia, intr-un comunicat de presa

Conducerea spitalului a emis si un comunicat de presa in care arata ca decizia de desfacerea a contractelor de munca era absolut necesara. ‘’ În data de 27.03.2020 s-au emis deciziile de încetare a contractelor individuale de muncă ale acestor salariaţi, contracte de muncă ce au încetat începând cu data de 30 03.2020. Fondul de salarii aferent lunii decembrie, salarii având ca sursă de finanţare Casa de Asigurări de Sănătate Iaşi este constituit din suma de 7.619.340 lei, ceea ce reprezintă aproximativ 87% din bugetul unităţii. În urma încheierii celor 91 de contracte individuale de muncă în ianuarie 2020 fondul de salarii a fost în februarie 2020 de aproximativ 97%’’, se arata in comunicatul de presa.

2 COMENTARII

  1. Pile,spagari??? Stiti dumneavoastră cât am invatat cât am fost frecati cu acest examen?? Noi vrem să muncim!!! Am copil cu probleme.acasa gradul 1.Mi-am dat demisia de la.alt servici ca să pot avea un trai decent si de unde stititi dumneavoastră?? „Pe surse”” Rușine! Am sa dau si nume cu prenume.nu ma.ascund pentru că nu sunt pilă NIMĂNUI.

  2. Sa va fie rusine! In plina perioada de pandemie voi dati oameni afara? Dar domnul manager cum a venit in Institut? Este cumva prietenul din copilarie a fostului ministru, care a dat bir cu fugiti cand a dat de greu? Sper sa castigati procesul si sa se lase cu demiterea celor vinovati si sa cereti si daune morale pentru tot stresul creiat!
    Si pentru toti carcotasi sa stiti ca anuntul a fost publicat pa gov.ro (guvernul romaniei), deci este perfect legal!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.