DNA Iasi de tot rasul. Singurul dosar din 2019 desfiintat de instanta

6012
DNA Iasi
DNA Iasi

@ Singurul dosar trimis de DNA Iasi cu  rechizitoriu la instanta in anul 2019 a fost facut  in bataie de joc @ Judecatorii ieseni au constatat in camera preliminara ca este plin  de ”neconcordante” si exista sanse mari ca dosarul sa nu intre in judecata pe fond @ Este vorba despre dosarul in care fostii primari si viceprimari ai comunei Costuleni, din judetul Iasi au fost trimisi in judecata pentru  fraude cu fonduri europene @ La DNA Iasi lucreaza  7 procurori care incaseaza lunar in medie de  16.000 lei @ La acestia se adauga  cateva zeci de politisti de la DNA si DGA (Directia Generala Anticoruptie) care ridica in medie 10.000 lei pe luna

Ce pretentii mai avem ca DNA Iasi sa lupte cu Mafia Imobiliara care  ridica blocuri in parcurile din municipiu   in conditiile in care  singurul rechizitoriu ajuns la instanta ce priveste fapte de coruptie din judetul Iasi in anul 2019 a fost desfiintat pur si simplu de judecatorii de la Tribunalul Iasi?  Este vorba despre dosarul in care  fostii primari si viceprimari ai comunei Costuleni au fost trimisi in judecata pentru frauda cu fonduri europene. „Constata nelegalitatea sesizarii instanţei cu rechizitoriul din data de 21.05.2019 emis de Parchetul de pe lânga Inalta Curte de Casatie si Justitie – DNA – Serviciul Teritorial Iasi in dosarul nr.53/P/2014, cu privire la urmatoarele aspecte: 1. neconcordanţa dintre situatia expusa in sectiunea in fapt si cea din sectiunea in drept cu privire la activitatea infractionala retinuta in sarcina inculpatei Ciausu Angelica; 2. neconcordanta dintre activitatea infractionala retinuta in sarcina inculpatului Harabagiu Dumitru, in calitate de complice, si activitatea infractionala retinuta in sarcina inculpatilor Miron Laurentiu si Ciausu Angelica, in calitate de autori”, au constatat judecatorii ieseni de la Tribunal (vezi aici).

In  aceste conditii, magistratii ieseni de la Tribunal au formulat o adresa catre DNA Iasi pentru a solicita unele lamuriri. In cazul in care judecatorii nu vor fi multumiti de raspuns, acum in 2020, dosarul va fi retrimis la DNA Iasi pentru refacerea cercetarilor. In aceste conditii va fi desfiintat si singurul rechizitoriu al DNA Iasi din anul 2019. Asta in conditiile in care la DNA Iasi lucreaza 7 procurori care ridica in medie 16.000 lei pe luna iar acestia  sunt ajutati de cateva zeci de politisti (din cadrul DNA si din cadrul Directiei Generale Anticoruptie) care ridica in medie 10.000 lei pe luna. Pentru ce incaseaza aceste salarii? Nu ne spune nimeni?

Despre ce  vorba in dosar

Amanunte din dosarul de coruptie de la Primaria Costuleni au fost prezentate de Dezvaluirea.ro in articolul cu titlul „DNA Iasi a  intors pe dos o comuna. Nu a scapat nimeni, primar , viceprimar, functionar”, publicat in data de 21 iunie 2019. Procurorii DNA i-au trimis in judecata pentru savarsirea unor fapte de coruptie pe Dimitrie Nechita (primar al comunei pana in anul 2008) dar si pe Dumitru Harabagiu (primar in perioada 2008-2016), Angelica Ceausu, viceprimar in timpul mandatului lui Harabagiu dar si pe Laurentiu Miron , functionar al primariei, cu atributii legate de  registrul agricol.  Acuzatiile se refera la obtinerea ilegala a fondurilor europene alocate pentru intretinerea pasunii comunale, prejudiciul fiind estimat la 534.453 lei.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.