Fiul milionarului Zapodeanu, acuzat că le vindea droguri elevilor de liceu! Trimis după gratii timp de o lună! FOTO

604
Neculai Roșu si Ioan David Zapodeanu
Neculai Roșu si Ioan David Zapodeanu

@ Fiul milionarului Zapodeanu este suspectat de procurori că le vindea droguri elevilor de liceu @ Ieri, judecătorii din cadrul Curţii de Apel Iaşi au decis trimiterea acestuia după gratii pentru următoarea lună @ Mai exact, magistraţii au respins printr-o decizie definitivă, contestaţiile formulate în acest caz la arestarea preventivă

Fiul milionarului Zapodeanu este suspectat de procurori că le vindea droguri elevilor de liceu! Astfel, ieri, judecătorii din cadrul Curţii de Apel Iaşi au decis trimiterea acestuia după gratii pentru următoarea lună!

Mai exact, magistraţii au respins printr-o decizie definitivă, contestaţiile formulate în acest caz la arestarea preventivă. „Instanta respinge, ca nefondate, contestaţiile formulată de inculpaţii-contestatori Costan Răzvan George, Zapodeanu Ioan David, Iosub Mario Constantin, David Francesca Elena, Momiţă Alex Andrei şi Rotariu Mihai Victor împotriva încheierii penale din data de 22.03.2024, pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Iaşi, încheiere pe care o menţine. Definitivă”, au spus ieri magistratii.

Fiul milionarului Zapodeanu, acuzat de anchetatorii ieşeni

Amintim ca Ioan David Zapodeanu, fiul milionarului Ioan Zapodeanu, a fost arestat recent de catre magistrații Tribunalul Iași. Propunerea de arestare a fost formulată de procurorii DIICOT Iași în urma unor percheziții domiciliare.

„Pe 21.03.2024, procurorii au pus în aplicare 24 de mandate de percheziție domiciliară în județele Iași și Cluj, într-o cauză penală privind săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc, deținere, fără drept, de droguri de mare risc în vederea consumului propriu și efectuarea de operațiuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără a avea autorizație.

Din cercetările efectuate a rezultat faptul că, începând cu anul 2023, pe raza municipiului Iași a acționat o rețea de distribuție de droguri și substanțe psihoactive, în care rolul de lider a fost deținut de către un inculpat (recidivist, condamnat anterior pentru fapte similare), care s-a aprovizionat cu drogul de mare risc cunoscut sub denumirea generică de cristal (3-CMC), dar și cu droguri de risc (canabis și ketamină), de la diverși furnizori, în special din municipiul Cluj-Napoca, iar, ulterior, prin intermediul altor inculpați (persoane din cercul său apropiat), le-a comercializat preponderant către adolescenți, mare parte elevi ai unor instituții de învățământ din municipiul Iași, unii dintre aceștia devenind la rândul lor furnizori pentru alți tineri”, au transmis procurorii DIICOT.

Procurorii: „Substanţe descoperite la percheziţii”

Anchetatorii spun că substantele au fost descoperite la domiciliile celor implicați. „În urma perchezițiilor domiciliare, au fost descoperite și ridicate aproximativ 2 kilograme de substanțe de tip cristal, din categoria drogurilor de mare risc și a celor cu efect psihoactiv (3-CMC și 2MMC) , sumele de 57.000 de lei și 5.600 de euro, un pistol cu gaz, o macetă, un pistol cu bile, 32 de telefoane mobile, precum și alte mijloace de probă”, a mai arătat DIICOT.

Ioan David Zapodeanu ar fi picat în capcana lui Neculai Roșu, personaj care, în 2015, a primit la Iași cea mai mare pedeapsă pentru trafic de droguri pronunțată până atunci de magistrații ieșeni pentru o asemenea infracțiune, și anume 12 ani de închisoare. Neculai Roșu fusese trimis în judecată în 2014, într-un dosar în care a fost acuzat că le-ar fi distribuit substante interzise tinerilor de bani gata.

În 2015, el a reușit să plece în Spania. A fost prins în Madrid și adus în România. Acesta a fost acuzat, printre altele, că ar fi vândut ecstasy într-un club din Iaşi. Ca și în anul 2014, Neculai Roșu și amicii săi au fost prinși recent deoarece un investigator sub acoperire a reușit să se infiltreze printre aceștia. Alături de Neculai Roșu și Ioan David Zapodeanu au mai fost încătuşate şi alte persoane.

Conform unor surse juridice, Ioan David Zapodeanu s-ar fi aflat în rețeaua aceasta de distribuitori, fiind elev la Liceul Sportiv. Ioan Zapodeanu a declarat că fiul său a ajuns într-o asemenea situație din cauza anturajului.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.