Demiterea fostei directoare de la Drumuri Judetene a fost legala. Instanta a decis

553
Antoaneta Manolache
Antoaneta Manolache

@ Antoaneta Manolache, fosta directoare a Directiei Judetene Administrare a Drumurilor si Podurilor Iasi a pierdut definitiv procesul prin care a contestat decizia de schimbare din functie

Antoaneta Manolache, fosta directoare a Directiei de Administrare a Drumurilor si Podurilor Iasi va ramane un simplu functionar in cadrul institutiei. Asta deoarece, in cursul zilei de ieri magistratii Curtii de Apel Iasi au respins definitiv contestatia depusa de Antoaneta Manolache impotriva deciziei din 31.03.2019 prin care a fost schimbata din functia de sef serviciu (vezi aici). Sa reamintim ca Antoaneta Manolache a fost director al Directiei din anul 2013 până în anul 2016 iar funcția de șef serviciu a ocupat-o din anul 2008 când a dat concurs pentru acest post. Din anul 2016 a revenit pe această funcție, însă la data de 31.03.2019 i-a fost schimbată funcția cu cea de consilier superior deoarece Directia a fost reorganizata printr-o hotarare a Consiliului Judetean Iasi. Acesta a fost si motivul pentru care judecatorii au decis sa respinga contestatia depusa de Antoaneta Manolache. ”Decizia de eliberare din funcție a reclamantei s-a dispus ca urmare a reorganizării activității instituției, așa cum rezultă din HCJ Iași nr. 25/20.02.2019 care aprobă organigrama și statutul de funcții pentru Direcția Județeană de Administrare a Drumurilor și Podurilor Iași , temeiul de drept pentru încetarea raporturilor de serviciu fiind art. 99 alin.1 lit.b Lg. 188/1999. Reorganizarea a avut în vedere eficientizarea activității instituției, cu atât mai mult cu cât organigrama avizată în 2014, în vigoare al data întocmirii notei de fundamentare, nu mai corespundea realității faptice”, se arata in decizia Tribunalului, instanta care a respins prima contestatia acesteia.

Antoaneta Manolache a fost in centrul mai multor scandaluri de presa din cauza relatiei apropiate cu asfaltatorul Cornel Branza, patronul firmelor Ted Construct si Con Ted Company. In perioada in care Antoaneta Manolache conducea Directia firmele lui Branza au incheiat multe contracte de intretinere si asfaltare drumuri iar unele din lucrarile facute au fost de o calitate indoielnica.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.