Ce-au făcut patronii Afterhills cu banii din bilete? În conturi au rămas doar 20 de lei

1570
Bogdan Gheorghiu - Afterhills
Bogdan Gheorghiu - Afterhills

@ Unde sunt banii încasați de firma Biberland Victory din biletele vandute pentru viitoarea ediție a festivalului Afterhills @ Lichidatorul a mai gasit in conturile firmei organizatoare SC Biberland Victory SRL (fosta Afterhills SRL) doar suma de 20 lei @ Intrată in faliment , SC Biberland Victory SRL are  datorii totale de 13.853.294,47 lei @ Culmea, unul dintre patronii festivalului, Bogdan Gheorghiu, revendică cea mai mare sumă adică, 13.410.000 lei

Sute de fanii ai Afterhills se intreabă cum iși pot recupera banii plătiți pentru biletele cumpărate la festivalul care nu va avea loc niciodată deoarece firma organizatoare, SC Biberland Victory SRL (fosta Afterhills SRL) a intrat oficial in faliment (vezi aici) pe data de 16 iunie. Sunt persoane care au platit si 900 lei pentru un abonament. Singurul demers legal pe care-l pot face sa-si recupereze banii este sa se inscrie in tabelul creantelor firmei SC Biberland Victory SRL dar sansele sa-si recupereze banii sunt zero. Asta deoarece, lichidatorul desemnat sa se ocupe de afacerile firmei in aceasta perioada de faliment Cabinetul Individual de Insolventă Puiu Victoria nu a găsit nici un bun mobil sau imobil in patrimoniul firmei adica nimic care sa poate fi valorificat pentru recuperarea pagubei suferite de clienti si de furnizorii SC Biberland Victory SRL. ”Biroul de Cadastru și Publicitate Imobiliară Iasi a comunicat lichidatorului judiciar că nu au fost identificate înregistrări referitoare la bunurile immobile ale debitoarei. Direcția Generală Economică și finanțe Publice Lcale Iași ne-a comunicat, prin adresa nr 138316/03.08.2021, că debitoarea nu figurează cu bunuri mobile sau imobile”, se arata in raportul lichidatorului.

Cumpărătorii de bilete au luat țeapă

CII Puiu Victoria mai arata in ultimul raport depus la Tribunalul Sindic ca a notificat ”creditori persoane fizice care au achizitionat bilete de participare la festival în vederea depunerii eventualelor declarații de creanță”. CII Puiu Victoria adauga ca a intrebat toate bancile daca Biberland Victory are bani in conturi comerciale. Rezultatul: s-au gasit doar 20 lei intr-un cont la Banca Transilvania. ”La solicitările noastre au răspuns: ProCredit Bank, BRD – G.S.G., Raiffeisen Bank, Banca Românească SA, Credit Europe Bank, BCR Banca pentru locuinte, Eximbank, B.C.R. SA, Alpha Bank România SA, Aedificium Banca pentru Locuinte SA, TBI Bank, Garanti Bank SA, Unicredit Bank, Blom Bank France SA Paris, Libra Bank care ne-au comunicat faptul că SC Biberland Victory SRL nu este clientul lor. Banca Transilvania ne-a comunicat, prin adresa nr. 767892/26.07.2021 că debitoarea are cont deschis la Banca Transilvania și a transmis prin poștă extrase pana la data de 17.06.2021 cu sold debitor de 20 lei”, mai arata lichidatorul in raportul mentionat.

Deocamdata, in tabelul creditorilor s-au înscris in total un numar de 22 persoane fizice si juridice. S-au incris doar cateva persoane fizice care in conditiile in care s-au vandut sute de bilete. Asta in conditiiile in care Biberland Victory SRL are  datorii totale de 13.853.294,47 lei. Culmea cea mai mare creanta, suma de 13.410.000 lei este revendicata de unul dintre patronii festivalului, afaceristul Bogdan Gheorghiu. Creanta lui Gheorghiu a fost acceptata cu usurinta dar nimeni nu l-a intrebat bde unde are banii sau unde sunt banii incasati pe bilete.

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.