Neglijență criminală la Socola. Tânăr scăpat din spital găsit mort într-o pădure. Dosar penal

5028
Institutul de Psihiatrie Socola-
Institutul de Psihiatrie Socola

@ Un bărbat in varsta de 36 ani, bolnav de schizofrenie, pacient al Institutului de Psihiatrie Socola a scapat din sectia exterioara a spitalului si a fost gasit decedat aseară într-o padure @ Politia a intocmit un dosar penal pentru savarsirea infractiunii de ucidere din culpa, acuzatiile indreptandu-se impotriva angajatilor spitalului

Neglijență criminală la Institutul de Psihatrie Socola unde un pacient, un bărbat de 36 de ani, foarte bolnav, suferind printre altele de schizofrenie, internat la sectia exterioara de la Barnova a fost lăsat nesupravegheat si, dupa ce a parasit unitatea medicală a fost găsit mort într-o pădure. Bărbatul, F.C,  a parăsit unitatea medicala luni, 12 octombrie la ora 4.00 si a fost gasit aseară, mort in padurea Bârnova. Poliția a deschis dosar penal pentru savarsirea infracțiunii de ucidere din culpă. ”La data de 12 Octombrie a.c., în jurul orei 04.00, polițiștii ieșeni au fost sesizați despre faptul că un pacient a plecat dintr-o unitate medicală.  Au fost demarate căutările în vederea găsirii bărbatului, în acest sens fiind folosit și un câine polițist de urmă. De asemenea, un cetățean care a observat bărbatul a sunat la 112 spunând că acesta i-a declarat că a plecat din unitatea medicală și că se ascunde pe poliție. La fața locului a venit și un echipaj medical, care a constat decesul bărbatului. În cauză a fost dispusă necropsia pentru stabilirea cauzei morții. Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă”, a declarat Anca Vîjiac, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Județean de Poliție Iași.

Noul director a demarat o ancheta

Acuzatiile de ucidere din culpa se indreapta impotriva angajatilor spitalului care l-au lasat nesupravegheat pe barbatul in varsta de 36 de ani. Andreea Szalontay, cea care asigura conducerea Institutului de Psihiatrie Socola din vara acestui an, pana la organizarea unui concurs ne-a declarat că, legat de incidentul de la sectia exterioara de la Bârnova a fost demarata o ancheta si la nivelul unitatii medicale. ”Am fost informată în privința situatiei de la secția exterioară Bârnova.  Conform Regulamentului Intern și procedurilor am numit o comisie de anchetă. În funcție de rezultatele anchetei vom dispune măsurile corespunzătoare”, a declarat Andreea Szalontay.

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.