Locuitorii din Popricani obligati sa plateasca ilegalitatile primarului Parlog. Document

4079

@ Curtea de Conturi a sanctionat Primaria Popricani deoarece a contractat  un credit de la Libra Bank  fara respectarea procedurilor legale

Locuitorii comunei Popricani se afla acum in situatia de a plati incompetenta primarului Valeriu Parlog. Astfel, in urma unui control finalizat recent de Curtea de Conturi la Primaria Popricani inspectorii au amendat comuna cu suma de 10.000 lei pentru contractarea unui credit prin nerespectarea procedurilor legale.  Astfel, in anul 2017 Primaria Popricani a contractat un credit in valoare de 392.000 lei pentru plata  unei datorii catre Agentia de Finantare a Investitiilor Rurale (AFIR). Curtea de Conturi a constatat ca respectivul imprumut a fost contractat fara avizul Comisiei de Autorizare a Imprumuturilor Locale (CAIL). Statul roman solicita ca primariie  sa obtina acest aviz cand contracteaza credite pentru a tine sub control datoria publica. Pentru ca nu a obtinut acest aviz dar cu toate acestea a imprumutat de la Libra Bank suma de 392.000 lei Primaria Popricani a fost amendata cu 10.000 lei, amenda care se plateste din taxele si impozitele platitte de cetateni. Asta deoarece nu a fost amendat primarul Valeriu Parlog si functionarii din subordine ci Primaria Popricani.

A platit dar nu a obtinut fonduri europene

Parlog le-a spus consilierilor locali ca  vrea neaparat sa  achite aceste datorii pentru ca si comuna Popricani sa poata obtine finantari europene prin intermediul AFIR.  Reamintim ca Primaria Popricani avea de achitat catre AFIR  suma de 1 milion de euro din cauza faptului ca  fostul primar Slabu Otonel asfaltase in bataie de joc un drum pentru care obtinuse fonduri prin programul SAPARD. Pe drumul respectiv asfaltul a disparut imediat ce lucrarile au fost ”receptionate” iar Uniunea Europeana a cerut banii inapoi. In 2017, Guvernul Romaniei a platit datoria comunei Popricani dar ramasesera neachitate niste penalitati in suma de  392.000 lei pe care  Parlog le-a achitat prin contractarea creditului de la Libra Bank. Cu toate acestea, desi a achitat datoria, comuna Popricani nu a obtinut nici o finantare prin intermediul AFIR. De altfel, comuna Popricani este printre putinele din judet care nu are strazi asfaltate in intravilan.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.