Ieseanul care a agresat sexual o fetita de 4 ori: de la 8 ani cu executare la 3 ani cu suspendare

9369

@ Oare nu cumva faptele de agresiune sexuala asupra minorilor (in special fetite) sunt din ce in ce mai frecvente deoarece Justitia le sanctioneaza mult prea bland? @ Cazul pe care-l prezentam astazi: Stefan Bosinceanu un iesean de 72 de ani a fost condamnat initial la Judecatorie la 8 ani de inchisoare  pentru ca a agresat sexual o fetita  de numai 10 ani, de 4 ori iar zilele trecute Curtea de Apel Iasi i-a redus pedeapsa la 3 ani si 6 luni cu suspendare @ Cazul primarului din Mogosesti –Siret discutat zilele acestea: a recunsocut ca a facut sex cu doua minore dar a avut doar calitatea de martor in dosar in conditiile in care actul sexual cu un minor este infractiune

Ar trebuie sa intrebam poate daca nu cumva numarul in crestere de infractiuni de agresiune sexuala impotriva copiilor inregistrat in Romania in ultimii ani (Cazul Caracal) este o consecinta a faptului ca justitia se comporta un pic cam bland cu indivizii vinovati de savarsirea acestor fapte. Iata ca, zilele acestea cand discutam intens despre primarul din Mogosesti Siret, Damian Butnariu care a recunoscut ca a facut sex cu doua minore in primarie, Justitia ne mai ofera o supriza in acest ‘’domeniu’’. Astfel, in urma cu 4 zile, Curtea de Apel Iasi a redus considerabil pedeapsa unui iesean de 72 de ani care a agresat sexual de o fetita in varsta de numai 10 ani, de cel putin 4 ori. Astfel, in conditiile in care la data de 29.11.2018, Judecatoria Iasi l-a condamnat o pedeapsa de 8 ani de inchisoare cu executare (vezi aici), in urma cu cateva  zile Curtea de Apel Iasi (vezi aici) a decis sa reduca aceasta pedeapsa de 8 ani cu executare la 3 ani si 6 luni cu suspendare.

Fetita agresata de 4 ori

Acest caz a mai fost prezentat de ziarul on-line Dezvaluirea.ro intr-o editie anterioara (vezi aici). Agresiunile sexuale au avut loc in comuna Movileni unde Bosinceanu detine o casa si unde de asemenea locuieste fata. „Inculpatul locuiește in Iași, insa are o casa la țara, pe care o frecventeaza cu regularitate. Acolo, a intrat in relatie cu familia persoanei vatamate, in acest fel apropiindu-se de persoana vatamata in varsta de 10 ani și, sub diferite pretexte, in cursul anului 2013 a invitat-o de mai multe ori acasa la el, unde a sarutat-o pe gura cu limba, a mangaiat-o pe corp, pe sani, uneori i-a pipait și organele genitale”, au constata procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Iasi care l-au trimis in judecata pe Bosanceanu la data de 5.09.2017. S-a mai constatat, dupa cum am mai precizat ca fetita a fost agresata sexual de cel putin 4 ori. „Alta data chiar inculpatul a mers acasa la persoana vatamata, unde a sarutat-o pe gura. S-a reținut in esența prin actul de sesizare a instanței ca inculpatul, in luna septembrie 2013, la patru date diferite și in baza aceleiași rezoluții infracționale, a comis impotriva persoanei vatamate minore M.P.M in varsta de 10 ani, mai multe acte cu caracter obscen cu scopul de a obține satisfacție sexuala: a sarutat-o pe gura, introducandu-și limba in orificiul bucal al minorei, a mangaiat-o pe corp in zona sanilor, fesiera și cea genitala”, se arata in prima sentinta de condamnare a lui Bosinceanu cea in care a primit 8 ani cu executare.

Mogosesti-Siret: primarul doar martor?

In contextul in care in aceste zile se dezbate cazul primarului din Mogosesti-Siret, Damian Butnariu care a recunoscut ca a facut sex cu doua minore in primarie, discuta privind lejeritatea cu care justitia sanctioneaza aceste fapte nu poate sa omita urmatoarea intrebare: de ce primarul Damian Butnariu a avut doar calitatea de martor in dosarul traficantului care i-a „vandut” fetele un anume Adrian Buduroi?  De ce nu a  fost  inculpat in  conditiile in care actul sexual cu un minor este infractiune? Mai mult in sarcina acestui primar puteau fi retinute si infractiuni de abuz in serviciu. Astfel, toate primariile au si misiune de ”autoritate tutelara”, adica trebuie sa apare interesele minorilor aflati in dificultate sau situatii de risc. In cazul celor doua fete, primarul nu avea misiunea de face sex oral si anal cu ele ci de a sesiza Politia pentru ca erau victimele unor infractiuni de trafic de persoane iar de asemenea primarul trebuia sa ordone anchete sociale la familiile lor pentru ca impreuna cu celelalte institutii sa decida soarta copilelor.

Dosarul minore pentru VIP-uri redus la o treime din acuzatii

In aceiasi ordine de idei reamintim dosarul minore pentru VIP-uri (vezi aici). Este vorba despre cel in care au fost trimisi in judecata 4 afaceristi din Iasi pentru ca in frunte cu Nicusor Cosuta patronul Pizzeriei Nico din (CUG cel care organiza orgiile sexuale la vila sa din Bucium ) au abuzat sexual de zeci de eleve de liceu. Initial, in acest dosar au fost  trimisi in judecata 11 afaceristi. De la Tribunal la un moment dat dosarul sa intors la DIICOT pentru refacerea cercetarilor. Cand a fost retrimis  la Tribunal pentru judecata, au ramas numai 4 inculpati cei condamnati recent. Ceilalti 7 afaceristi si politicieni printre care si Victor Chirila in prezent vicepresedinte la Consiliul Judetean Iasi au scapat de acuzatii.

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.