Țeapă într-un bloc de lux din Copou. Dezvoltatorul Bolobiță anchetat penal pentru că și-a mințit clienții

5768
Cristinel Bolobita si blocul de pe Octav Botez
Cristinel Bolobita si blocul de pe Octav Botez

@ Judecătorii au dispus ieri reluarea cercetărilor în dosarul penal în care dezvoltatorul Cristinel Bolobiță este urmărit penal pentru săvârșirea infracțiunii de fals în declarații @ Bolobiță este cercetat deoarece ar fi mințit atunci când a vândut un apartament în blocul de pe strada Octav Botez @ În antecontractul de vânzare-cumpărare Bolobiță  declarat că imobilul nu face obiectul vreunui litigiu în condițiile în care vecinii ceruseră în Justiție anularea autorizației de construire și a Planului Urbanistic Zonal @ Miercuri, 26 octombrie 2022, judecătorii din cadrul Tribunalului Iaşi au dispus anularea autorizației de construire eliberată pentru acest bloc

Magistrații Judecătoriei Iași au dispus astăzi reluarea cercetărilor în dosarul penal în care dezvoltatorul Cristinel Bolobiță a fost cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de fals în declarații. Adică, judecătorii au desființat ordonanța de clasare emisă de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași în acest dosar dispunând completarea cercetărilor (vezi aici). Dosarul penal vizează blocul construit de firma lui Bolobiță, SC Auto Trans Com SRL pe strada Octav Botez nr.1A lângă Spitalul de Boli Infectioase. Vecinii care locuiesc la casă, Sorin și Demetra Andrian au contestat în justiție acest bloc, adică au cerut la Tribunalul Iași anularea autorizației de construire și a Planului Urbanistic Zonal. La data de 23.08.2018, soții Andrian Sorin și Andrian Demetra au solicitat Tribunalului lași, eliberarea unui certificat de grefă referitor la cererea de chemare in judecată, document pe care l-au primit la data de 27.08.2018.  În aceiași zi, Andrian Demetra a notat litigiul in Cartea Funciară.  În perioada 06 – 12.09.2018, Tribunalul Iași a comunicat acțiunea de chemare în judecată către Bolobița și firma sa. La data de 12.09.2018, între SC Auto Trans Com SRL prin Cristinel Bolobița și soții Lupa Sorin Ioan și Lupa Cecilia a fost încheiat un antecontract de vînzare de bun viitor, având ca obiect apartamentul nr. 8 al blocului situat in municipiul Iasi. str. Octav Botez nr. 1A. În conținutul antecontractului este înscris faptul SC Auto Trans Com SRL prin reprezentant legal Bolobiță Costel – Cristinel a declarat că nu ‘’există niciun proces civil sau penal referitor la imobilul ce face obiectul înscrisului și declară sub sancțiunea Codului Penal pentru fals în declarații, că acest imobil nu este scos din circuitul civil, nu formează obiectului vreunui litigiu’’. Cu alte cuvinte, Bolobiță știa de procesul deschis de soții Andrian și cu toate acestea a declarat ca apartamentul nu face obiectul vreunui litigiu. În dovedirea faptului că Bolobița stia de litigiu a fost depus și un articol publicat în presa locală in data 29.08.2018 care cuprinde o declarație a lui Bolobiță în care acesta susține că se va apăra în litigiul deschis de soții Andrian. Cu toate acestea procurorul Romona Ionela Râznic a clasat dosarul arătând ca nu există suficiente dovezi în dovedirea faptului ca Bolobița stia de litigiu. Astăzi, judecatorii au anulat decizia procurorului dispunând realuarea cercetărilor. ‘’ Judecătoria Iasi a sancționat organele de urmarire penală care, timp de 4 ani au administrat o singura declarație și, mai mult, procurorul a avut nevoie de aproape un an de zile pentru a comunica catre petenți ordonanța de clasare. Un exemplu tipic al unei activitati efectuate de organele de cercetare penala care au ca efect, în urma punerii in aplicare a deciziei CCR, intervenția precsripției răspunderii penale!’’, a spus Sorin Dimitriu, avocatul soților Andrian.

bloc Bolobita - strada Octav Botez
bloc Bolobita – strada Octav Botez

Bolobiță susține în continuare că nu știa

Contactat telefonic, Bolobiță a negat acuzațiile care i se aduc. ‘’Este vorba despre un singur apartament vândut unei familii din Canada. Apartamentul a fost vândut la vreo două zile dupa ce soții Andrian au înregistrat litigiul și de aceea eu nu știam de proces. Dar cumpărătorii sunt si acum în posesia apartamentului si au declarat ca au luat la cunoștință de faptul ca exista un proces pe rol’’, a spus Cristinel Bolobiță. La dosarul penal a fost atașată o declarație a soților Lupa. Declarația a fost dată la Consulatul României la Montreal iar cei doi soți susțin că au luat la cunoștință de litigiu. Dar, declaratia a fost data 8.01.2019 iar apartamentul a fost vândut pe 12.09.2018. Reamintim că pe  26 octombrie 2022, judecătorii din cadrul Tribunalului Iaşi au dispus anularea autorizației de construire eliberată pentru acest bloc. Mai multe detalii în articolul repostat mai jos.

Bomba! Judecatorii au anulat autorizatia blocului lui Bolobiță din centru

Constantin MAZILU

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.