Managerul lui Chirica a demolat acoperișul unei case din centru și a fugit de control

2139

@ Inspectoratul de Stat în Constructii  vrut sa verifice lucrarile efectuate de familia lui Petru Movila, city-manager al municipiului Iasi, la casa pe care o detine pe Agatha Barsescu @ Inspectorii nu au putut intra in cladire iar Movila a spus ca nu are cheie @ Sesizarea la ISC a fost facuta de un profesor universitar

Deși zilele trecute a fost văzut intrand in casa pe care o deține impreuna cu familia, pe strada Agatha Barsescu, in spatele Primariei municipiului Iasi, astazi cand inspectorii Inspectoratului de Stat in Constructii au vrut sa efectueze un control, city-managerul Iasului a spus ca nu detine cheia imobilului. Movila a spus ca abia luni pe 5 septembrie va putea face rost de o cheie pentru a putea fi efectuat controlul. Sesizarea la ISC a fost facuta de prof. senior dr.ing. Victor Hagiu, de la Universtitatea Politehnica care detine niste spatii in aceiasi cladire. Profesorul Hagiu, s-a speriat cand a vazut ca familia Movila a demolat acoperisul. ‘’ Acest apartament a fost cumparat de numitul Petru Movila in aprilie 2021. Deoarece il cunosc de mult timp,intr-o zi ( iunie-iulie 2021) m-a acostat si m-a invitat sa-mi arate etajul cumparat, solictandu-mi sa-i dau recomandari pentru a realiza un apartament de lux inclusiv cu mansarda. Cand am intrat in apartament m-am ingrozit 3 muncitori desfaceau părți din zidurile interioare, grinzile din lemn (cca. 25/25 cm )ale planseului ,etc.I-am recomandat sa inceteze imediat orice interventie si sa faca de urgenta demersurile legale pentru obtinerea autorizatiei de construire. Pana anul acesta nu a mai fost ” nici o miscare”. La inceputul lunii august 2022 au aparut 6-7 muncitori asfel incat de saptamana trecuta erau aruncate foarte multe materiale rezultate din desfarea peretilor,planseului peste parter,planseului peste etaj ,sarpantei si invelitorii ?.Va rog sa luati in cosiderare faptul ca respectiva cladire este situata in perimetrul Centrului Istoric si Curtea domneasca-IS-I-S_A-03504 inscris in lista aprobata prin Ordinul MC nr.2828/2015 , fiind astfel in zona de protectie  a monumentelor istorice din strada Agatha Barsescu , desi cladirea nu este monuent istoric. Fata de cele prezentate consider ca este necesar sa dispuneti ca impreuna cu Politia Locala-serviciul disciplina in constructii analiza situatiei create de numitul Petru Movila prin actiunile asupra cladirii din str.Agathta Barsescu nr. 6’’, se arata in sesizare.

L-am contactat pe primarul Mihai Chirica si l-am intrebat daca Movila are autorizatie si daca primaria a afectuat un control la casa de pe Agatha Barsescu dar acesta nu a raspuns.

 

Cel mai mare parazit bugetar din Iași: 23.000 euro pentru 5 întâlniri

1 COMENTARIU

  1. Sunt foarte curios daca luni se va prezenta seful de la Isc sau au dat la pace cu infractorul Balbait. Rar am vazut jigodie infractoare ca balbaitul asta.
    O fi dat la pace la nunta lui Fratele numitei Gradinaru Sandran un drogalau prezentat ca Doctor
    Razi de mori

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.