Cel mai mare parazit bugetar din Iași: 23.000 euro pentru 5 întâlniri

3983
Petru Movila
Petru Movila

@ Raportul de activitate pentru anul 2021 al city-managerului municipiului Iași, Petru Movilă se intinde pe o pagină (foto document) @ Movilă, care a fost plătit de ieșeni anul trecut cub 23.000 euro, se laudă că a participat la câteva intâlniri si cu fraze generale precum initierea unor ‘’demersuri pentru asigurarea unei colaborari armonioase intre institutii’’

În sectorul privat ieșenii se spetesc muncind pentru a câștiga cat a incasat Movilă de la primărie anul trecut de pe functia de city-manager, adică o leafa neta totala de 64.854 lei net, brut 110.861 lei, circa 23.000 euro. Bani pe care fostu deputat PMP i-a incasat pentru a tăia frunze la câini. Raportul de activitate al lui Petru Movilă pentru anul 2021 se întinde pe o foaie A4, pe vreo 30 de rânduri, redactate cu caractere mari. Prezentam in fotocopie documentul să vadă toți plătitorii de taxe din Iași pentru ce il platesc pe acest personaj cu o leafa neta de cel putin 1.100 euro net in fiecare lună. Astfel, în raportul său de activitate Movila se lauda ca a participat la niște întâlniri care au avut ca obiect ‘’relocarea Penitenciarului Iași’’ (pușcăria este tot pe doctor Vicol), implementarea proiectului salii polivalente Regina Maria (de aceste proceduri se ocupa Directia Tehnica a primariei), construirea unui nou sediu al Operei precum și la întâlniri legate de transferul bazinului de înot de la Grădinari de la Ministerul Educatiei la primărie, pentru a fi finalizat. Movila mai mentioneaza de asemenea ca a mai participat la o intâlnire pentru preluarea de catre municipalitate a taberei Ciric. Dupa aceea, în raportul său de activitate mai sunt trecute câteva fraze generale cum ar fi inițierea unor ‘’demersuri pentru asigurarea unei colaborari armonioase între instituții’’, participarea la unele intâlniri cu Directia Regionala de Drumuri si Poduri Iași, reprezentarea primăriei la unele evenimente publice. Movila spune ca s-a ocupat el de mutarea biroului vamal la Miroslava desi chestiunea ține strict de Ministerul Finanțelor și nu de primărie.

Ce face Movilă în timpul programului

Petru Movilă poate fi vazut zilnic mergând în timpul programului pe bulevardul Ștefan cel Mare, în fața primăriei. Dan Ștefan, un membru PMP l-a filmat pe Petru Movila, ieri in jurul pranzului in timp ce inspecta apartamentul cumpărat anul trecut de soția sa, Raluca Neagu Movilă într-o casă pe strada Agatha Bârsescu (cum vii dinpre Teatrul National spre gangul de la Moldova). Apartamentul este în renovare și de aceea  Movila trece pe acolo (foto).

După testul ADN, soția fostului deputat Movilă și-a luat casă în centru pe numele fiului din prima căsătorie

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.