Accident mortal, pe o stradă din Iaşi! Şoferul, care băuse, a fost trimis la puşcărie! (EXCLUSIV)

2879
Accident
Accident rutier

@ În urma unui accident rutier mortal, un şofer a fost trimis la puşcărie @ Astfel, ieri, magistraţii din cadrul Judecătoriei Iaşi l-au condamnat pe Mihai Marian Crăcană la 4 ani şi 2 luni de puşcărie, pentru ucidere din culpă şi conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului @ În plus, rudele victimei trebuie să primească despăgubiri în valoare totală de peste 600.000 de lei

 

După un accident rutier mortal, un şofer a fost trimis la puşcărie. Aşadar, magistraţii din cadrul Judecătoriei Iaşi l-au condamnat ieri pe Mihai Marian Crăcană la 4 ani şi 2 luni de puşcărie, pentru ucidere din culpă şi conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului.

În plus, rudele victimei trebuie să primească despăgubiri în valoare totală de peste 600.000 de lei. Demn de remarcat este faptul că sentinţa nu e definitivă, aceasta putând fi contestată.

 

Accident mortal, pe o stradă din Iaşi: victima a fost zdrobită!

 

Procesul lui Mihai Marian Crăcană a început pe data de 26 octombrie 2021. Procurorii ieşeni l-au trimis în judecată pe individ sub acuzaţiile amintite.

„Pe 11 septembrie 2021, la ora 19:22, inculpatul a condus tractorul (ce avea ataşat în spate un utilaj agricol pentru balotarea fânului) sub influența alcoolului pe DJ 282F, în localitatea Fântânele, dinspre Andrieșeni către centrul satului. La km10+74 de metri, respectiv la efectuarea virajului către stânga sa, pentru a intra pe un drum sătesc, a pierdut controlul asupra direcției de mers, intrând în șanțul de colectare a apei pluviale, moment în care l-a acroșat pe un pieton care se afla pe marginea drumului și care a decedat pe 20 septembrie 2021 în urma leziunilor suferite”, au afirmat oamenii legii.

 

Mihai Marian Crăcană a spus că ar fi fost derutat de un biciclist

 

La audieri, Mihai Marian Crăcană a declarat că, înainte de a ajunge la locul producerii accidentului, ar fi apărut în fața sa un biciclist care i-ar fi tăiat calea, acesta venind de pe drumul sătesc și intrând direct pe DJ 282F pentru a merge la un magazin ce era perpendicular cu drumul sătesc și că ar fi încercat să îl evite trăgând de volan către stânga.

Totuşi, din imaginile video surprinse la fața locului de o cameră de supraveghere, reiese faptul că acel biciclist a traversat strada în mers, pe lângă bicicletă și pe marginea unei intersecții nedirijate, aspect ce nu se coroborează cu declaraţia tractoristului. Totodată, acel biciclist se afla deja pe marginea drumului, respectiv pe marginea sensului de deplasare al inculpatului și se deplasa regulamentar pe jos pe lângă bicicletă, dinspre intersecție către tractorist.

La fața locului, ieşeanul a fost testat de polițişti, rezultând o alcoolemie în aerul expirat de 0,52 mg/l. Acesta a fost dus la IML Iași, unde i s-au prelevat 2 mostre biologice de sânge, rezultând că a avut 0,87 grame la mie alcool pur în sânge la prima probă și 0,68 grame la mie alcool pur în sânge la a doua probă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.