Coșmarul Covid lovește năprasnic la Iași. Medic: ‘’Pierdem lupta’’. Nu mai sunt locuri la ATI

947
ambulante
ambulante

@ Noaptea trecută au fost ocupate cu pacienți Covid toate locurile disponibile la sectiile de Terapie Intensiva din spitalele care au misiunea sa lupte cu Coronavirus @ ‘’Lupta cu virusul SarsCov2 a fost pierdută! Rata scăzută a vaccinarii impreuna cu dezinformarea polulatiei a fost factorul determinant care ne-a adus in acest scenariu’’, a spus medicul Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infectioase Sfânta Parascheva din Iași @ ‘’La ora 4.00  erau utilizate toate posturile cu oxigen din spitalul Spiridon . Același lucru au anunțat cei de la Pneumo, Infecțioase și CFR’’, a spus medicul Diana Cimpoeșu, șefa UPU – SMURD din Iași @ La Spitalul de Boli Infectioase ambulantele care nu contenesc sa aduca bolnavi stau la coada câte zeci de minute

Iașul se confruntă cu vârful celui de-al 4 lea val al pandemiei Covid. In spitalele destinate luptei cu Coronavirus nu mai sunt locuri libere iar și prin urmare de un pat liber la secțiile de Terapie Intensivă (ATI) nici nu poate fi vorba. Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infectioase a transmis ieri un mesaj disperat, un indemn la vaccinare. Florin Rosu arată ca s-a ajuns in aceasta situatie deoarece foarte mulți români nu vor să se vaccineze. ‘’Lupta cu virusul SarsCov2 a fost pierdută! Toate unitatile sanitare impreuna cu Unitatile si Compartimentele Primiri Urgente au pus la dispozitie maximum resurselor umane, financiare (mai putin Spitalul Militar, care, in nici unul dintre valurile pandemice nu si-a facut „simtita prezenta”). Putem să operaționalizăm cat de multe paturi ATI, putem deschide noi spitale sau converti cat de multe sectii non-COVID in sectii COVID, rata scazuta a vaccinarii impreuna cu dezinformarea polulatiei a fost factorul determinant care ne-a adus in acest scenariu. Toti pacientii si accentuez: TOTI pacientii COVID -19 au fost consultati direct sau indirect( prin intermediul unui coleg de alta specialitate) de catre medicii de boli infectioase( o munca titanica pe am facut-o prin prisma  grijei ,empatie si respectului pentru pacienti). Chiar daca unii se odihnesc, din diferite motive: fie e sfarsit de saptamana, fie au fluturat un drapel invocand drepturi gresit intelese , in conditiile in care, drepturile cadrelor medicale si a celor care s-au vaccinat sunt „aruncate fara remuscare la tomberon” , fie, pur si simplu nu le pasa, noi suntem aici, facandu-ne datoria in continuare’’, a spus Florin Roșu.

Pacienții ieșeni trimiși la Buhuși

Șefa UPU – SMURD din Iași a aratat de asemenea ca noaptea trecuta spitalele Covid din Iași nu mai aveau locuri și că Iașului îi fusesera repartizate doua locuri la Terapie Intensivă la Buhuși. ‘’S- a atins capacitatea maxima pentru pacienții Covid . Ambulante cu pacienți pozitivi sunt in curtea sp boli infecțioase și nici un spital nu- i poate prelua. La ora 4  erau utilizate toate posturile cu oxigen din spitalul Spiridon . Același lucru au anunțat cei de la Pneumo, Infecțioase și CFR. Familiile sunt nemulțumire ca nu mai sunt paturi. Ținem o parte din pacienți pe scaun cu oxigen. Am primit de aseară 2 locuri la AȚI sp Buhusi și toți refuza sa meargă’’, a spus Diana Cimpoeșu.

Ieri au fost confirmate la Iasi inca 383 de cazuri noi de infectii cu Coronavirus.

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.