Cererea făcută de fostul primar al Iaşului i-a uimit pe judecători! Uite ce vrea Gheorghe Nichita! (EXCLUSIV)

2094
Nichita luat de Politie si dus la inchisoare
Nichita luat de Politie si dus la inchisoare

@ Fostul primar al Iaşului a formulat recent o cerere care i-a uimit pe magistraţi @ Astfel, Gheorghe Nichita a depus o contestaţie la executare @ Mai exact, ex-edilul-şef al Iaşului speră să scape de gratii @ Iniţial, solicitarea acestuia a fost respinsă de către judecători

Fostul primar al Iaşului a formulat recent o cerere care i-a uimit pe magistraţi! Aşadar, recent, Gheorghe Nichita a depus o contestaţie la executare. Mai exact, ex-edilul-şef al Iaşului speră să scape de gratii. Iniţial, solicitarea acestuia a fost respinsă de către judecători.

„Instanţa respinge ca nefondată contestaţia privind executarea pedepsei de 6 ani şi 8 luni de închisoare stabilită prin sentinţa penală nr.152/15.12.2022 pronunţată de Tribunalul Vaslui, rămasă definitivă prin decizia penală nr.25/2023 din data de 03.03.2023 a Curţii de Apel Iaşi, formulată de condamnatul Nichita Gheorghe”, au precizat judecătorii in cadrul Tribunalului Vaslui.

 

Fostul primar vrea să scape de gratii

 

Totuşi, decizia nu era definitivă, astfel că a fost contestată de fostul primar al Iaşului. Acum, contestaţia a ajuns pe mesele judecătorilor de la Curtea de Apel Iaşi, care urmează să stabilească ce se va întâmpla în continuare cu Gheorghe Nichita (66 de ani).

„Contestaţia la executarea pedepsei stabilite în sarcina mea, prin care solicit scăderea din pedeapsa pe care o execut a zilelor compensatorii cuvenite pentru perioada executată în condiţii necorespunzătoare în stare de reţinere si arest preventiv în perioada 1 mai 2015 – 25 februarie 2016”, a afirmat Gheorghe Nichita în contestaţia trimisă la instanţă. Totuşi, judecătorii au considerat că, la contopirea pedepselor primite, instanţa a luat în calcul şi zilele considerate executate de care acesta ar fi trebuit să beneficieze.

 

Dus după gratii la Vaslui

 

Amintim că, în urmă cu câteva luni, Gheorghe Nichita a ajuns în Penitenciarul Vaslui. Asta, după ce fostul edil ieşean şi-a făcut mutaţie în judeţul vecin. Totul a fost planificat, deoarece Nichita nu voia să fie încarcerat la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Iaşi. Motivul? Condiţiile de detenţie sunt mult mai bune la Vaslui!

Nichita a fost condamnat definitiv în dosarul intitulat generic „Amanta” alături de Liviu Hliboceanu. În dosarul „Amanta”, Gheorghe Nichita a fost acuzat că și-ar fi determinat subalternii de la Poliția Locală să o urmărească pe fosta sa prietenă, Adina Samson, operațiunile desfășurându-se din bani publici. Pe lista inculpaților s-a aflat și fostul șef al Serviciului de Urbanism de la Poliția Locală, Ștefan Avârvarei, care a recunoscut faptele și a fost condamnat la 2 ani și 2 luni de închisoare cu suspendare. Alături de Liviu Hliboceanu, Ștefan Avârvarei a fost acuzat de DNA că, la îndemnul lui Nichita, ar fi determinat mai mulți polițiști locali să o urmărească pe Adina Samson, prin comiterea infracțiunilor, Nichita obținând pentru sine foloase nepatrimoniale.

„În perioada 30 ianuarie – 16 aprilie 2015, inculpatul Gheorghe Nichita i-a determinat pe inculpații Liviu Mihai Hliboceanu și Ștefan Avârvarei, funcționari publici în cadrul Poliției Locale Iași, să efectueze verificări în baze de date care conțin informații ce nu sunt destinate publicității, iar, ulterior, să folosească informațiile astfel obținute și să permită accesul unor persoane neautorizate la aceste informații, pentru a obține personal foloase nepatrimoniale, necuvenite”, au spus anchetatorii.

 

Gheorghe Nichita, pedepsit şi în dosarul „UTI”

 

În august 2020, Gheorghe Nichita a fost condamnat definitiv în dosarul „UTI”. Atunci, Curtea de Apel București a decis condamnarea la 5 ani de închisoare a fostului edil al municipiului Iași. „Instanța admite apelul declarat de DNA. Desființează, în parte, sentința penală apelată și, rejudecând, îl condamnă pe inculpatul Gheorghe Nichita la 5 ani de închisoare, pentru luare de mită”, au menționat magistrații bucureșteni. În același dosar, omul de afaceri Tiberiu Urdăreanu a fost condamnat la 8 luni de închisoare, cu suspendare.

În decembrie 2015, procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată a lui Gheorghe Nichita, a președintelui grupului UTI, Tiberiu Urdăreanu, a vicepreședintelui UTI Mihail Tănăsescu și a unui om de afaceri din Iași. Nichita a fost acuzat de luare de mită, iar ceilalți inculpați – de dare de mită. Nichita a fost acuzat că ar fi cerut 10% dintr-un contract de aproape 70 de milioane de lei atribuit UTI și unei alte firme, precum și reduceri la un hotel de lux din București, dar și cazare în China.

În urma pedepsei definitive din acest dosar, fostul primar a fost preluat și dus în Penitenciarul Iași. Apoi, el a fost transferat, ajungând într-un final în Penitenciarul Botoșani. În octombrie 2021, Gheorghe Nichita a fost liberat condiţionat după pedeapsa executată de fostul primar al Iaşului în dosarul „UTI”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.