Student de la UMF Iași, jaf cu cagula pe față la sediul unei firme. Are condamnare pentru șpagă la examen

10836
Vladimir Stefan Paun
Vladimir Stefan Paun

@ Vladimir Ștefan Păun, fost student la UMF Iași condamnat deoarece colecta bani de la colegii săi pentru a obține note de trecere la examene, a fost trimis din nou în judecată de procurorii ieșeni @ Vladimir Ștefan Păun este acuzat că, în perioada în care era de asemenea student la UMF Iași, a spart sediul unei firme pentru a-i fura banii pe care-i ținea într-un seif

Vladimir Ștefan Păun, studentul care a scăpat ‘’la mustață’’ de pușcărie, obținând o condamnare la închisoare cu suspendare în dosarul ‘’șpagă pentru nota 5.00 la UMF Iași’’, a fost trimis din nou în judecată de procurorii ieșeni. Astfel, de această dată, Vladimir Ștefan Păun este acuzat de săvârșirea infracțiunii de tentativă de furt calificat (vezi aici). Vladimir Ștefan Păun este acuzat că împreună cu complicii săi, Florin Slabu (acum cadru didactic la Brăila) și Adrian Sandu au pătruns în noaptea zilei de 31 mai 2017, în sediul firmei Right Betting SRL din Canta și au încercat să fure seiful cu bani. Cei trei tineri au acționat ca jefuitorii din filme. Și-au pus cagule pe față și au folosit spray-uri cu vopsea pentru a obtura camerele de luat vederi. Au pătruns în incinta companiei după ce au spart cun zid care a fi fost din rigips. După aceea, au forțat ușa încăperii în care se afla seiful și au încercat să-l deschidă dar nu au reușit. Au încercat să ia seiful cu ei dar de asemenea nu au reușit și prin urmare au plecat cu coada între picioare. De aceea, cei trei sunt judecați acum pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă de furt calificat. Dosarul în care cei trei au fost trimiși în judecată se află în Camera Preiminară a Judecătoriei Iași.

Jaful, cu o lună înainte de șpaga la examen

La data de 26 octombrie 2018, Curtea de Apel Iași l-a condamnat definitiv pe Vladimir Stefan Păun la o pedeapsă de 2 ani si 10 luni de închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență. În decembrie 2021, în urma unei cereri formulate de Serviciul de Probațiune Iași, Tribunalul Iași a revocat pedeapsa cu suspendare și a transformat-o în pedeapsa cu suspendare deooarece Păun nu-și îndeplinise obligațiile care condiționau rămânerea sa în libertate. Curtea de Apel Iași a menținut însă pedeapsa cu suspendare. Interesant este că tentativa de jaf despre care am vorbit mai sus a avut loc cu o lună înaine ca Păun să fie interceptat de procurori în timp ce strângea bani de la colegi, pentru mituirea profesorilor din UMF Iași astfel încât aceștia să obțină măcar un 5.00 la examene. Persoanele trimise în judecată în acest dosar au fost cei doi „capi” Ștefan Vladimir Păun, Mustafa Abdi (arestați preventiv după declanșarea anchetei), Andrei Chebac, Rares Stefan Ene, Petronela Ene, Elena Gabriela Catanoiu si Carla Maria Preda. Toți au fost în final condamnați, iar unii dintre aceștia, profesează acum ca medici. Mai multe detalii din dosar puteți citi în articolul repostat mai jos.

 

Lista spagilor la examenele UMF. Interceptari si stenograme

 

Constantin MAZILU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.