Afacerist ieşean lăsat în libertate, deşi procurorii europeni au cerut arestarea! (EXCLUSIV)

1503
Lucian Zlate
Lucian Zlate

@ Magistraţii Tribunalului au respins propunerea de arestare preventivă propusă de Parchetul European în cazul lui Lucian Zlate, tatăl acestuia Vasile Zlate, dar și în cazul medicului stomatolog Lucian Obreja @ Prejudiciul estimat de procurorii Parchetului European în acest dosar se ridica la circa 19 milioane de lei @ Afaceristul ieșean Lucian Zlate, patronul centrului de afaceri de pe fosta platforma Terom, dar și al SPA Zenity, a fost ridicat recent de procurorii Parchetului European de pe Aeroportul București unde avea bilet de plecare spre Grecia

Magistraţii din cadrul Tribunalului Iaşi au respins joi, 29 iunie 2023, propunerea de arestare preventivă propusă de Parchetul European în cazul lui Lucian Zlate, tatăl acestuia, Vasile Zlate, dar și în cazul medicului stomatolog Lucian Obreja. Judecătorii au decis, în schimb, institutirea controlului judiciar în acest caz.

„Instanţa respinge propunerea de arestare preventivă formulată de procurori”, au afirmat joi seară judecătorii ieşeni. Demn de remarcat este faptul că decizia nu e definitivă, aceasta putând fi contestată.

Mana unui judecator cu un ciocanel
Mana unui judecator cu un ciocanel

Vasile Zlate fusese reţinut de Parchetul European

 

Procurorii ieșeni de la Parchetul European l-au reținut aseară târziu pe afaceristul ieșean Lucian Zlate, patronul Centrului de Afaceri de pe fosta platforma Terom dar și al Zenity Spa. Lucian Zlate a fost ridicat de procurorii ieșeni ieri dimineață de pe Aeroportul Băneasa, de unde încerca să zboare spre Grecia.

Conform unor surse judiciare, Lucian Zlate este cercetat într-un dosar de fraudă cu fonduri europene obținute într-un proiect finantat cu fonduri comunitare în vederea achiziționării de aparatura medicală pentru o policlinică stomatologică.

Sediul Palatului de Justiţie din Iaşi
Palatul de justitie Iasi

Anchetatorii au efectuat percheziţii

 

Dosarul a fost înregistrat în anul 2021 când au fost realizate percheziții atât la centrul de afaceri detinut de Zlate pe fosta platforma Terom (b-dul Chimiei – Calea Chișinăului), dar și la firme din județele Mureș, Botoșani, Iași, Suceava, Alba, Arad, Bacău, Bihor, Caraș Severin, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Prahova, Sibiu, Teleorman și Vaslui.

Ancheta a fost declanșată de Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Mureș care viza și unele infracțiuni de poluarea mediului, abuz în serviciu și evaziune fiscală.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.