Elev de 12 ani, ameninţat cu cuţitul pe holul şcolii, de un coleg! Autorităţile ieşene au muşamalizat incidentul şocant! (EXCLUSIV)

1330
Holul unei scoli
Holul unei scoli

@ Un băieţel de 12 ani a trecut prin momente de groază chiar la şcoala în care învaţă, fiind ameninţat cu un cuţit chiar de către un coleg @ Autorităţile ieşene au trecut incidentul sub tăcere şi nici nu s-ar fi aflat absolut nimic, dacă nu era nevoie ca procurorii să ceară confiscarea cuţitului respectiv @ Recent, magistraţii din cadrul Judecătoriei Răducăneni au admis cererea anchetatorilor în acest caz extrem de şocant

Un elev în vârstă de 12 ani a trecut prin momente de groază chiar la şcoala în care învaţă, fiind ameninţat cu un cuţit chiar de către un coleg. Autorităţile ieşene au muşamalizat incidentul sub tăcere şi nici nu s-ar fi aflat absolut nimic, dacă nu era nevoie ca procurorii să ceară confiscarea cuţitului respectiv.

Astfel, zilele trecute, magistraţii din cadrul Judecătoriei Răducăneni au admis cererea anchetatorilor în acest caz extrem de şocant.

„Instanţa admite cererea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Răducăneni. Dispune luarea măsurii de siguranţă a confiscării speciale cu privire la cuţitul de culoare negru cu albastru, mâner din plastic de culoare neagră, cu lama de 10 centimetri lungime, model semi-lună, ridicat pe baza dovezii din data de 1 noiembrie 2021”, au afirmat judecătorii.

Şocant: elev atacat cu cuţitul pe holul şcolii!

Procesul a început pe data de 14 septembrie 2022. Procurorii au solicitat confiscarea specială a cuţitului respectiv. Aşadar, prin cererea înregistrată pe rolul Judecătoriei Răducăneni, anchetatorii au solicitat luarea măsurii de siguranţă a confiscării speciale cu privire la acel cuțit, aflat în camera de corpuri delicte din cadrul Secției 5 Poliție Rurală.

„Pe 20 octombrie 2021, polițiştii au fost sesizaţi de o persoană cu privire la faptul că fiul său, în vârstă de 12 ani, a fost amenințat cu un cuțit de colegul său, tot de 12 ani, în timp ce se aflau pe holul Liceului „Rosetti”, pe timpul pauzei orelor de curs”, au afirmat oamenii legii.

Atacatorul nu răspunde penal pentru că nu are 14 ani

Prin ordonanța din 21 octombrie 2021 s-a dispus începerea urmăririi penale in rem sub aspectul fracțiunilor de amenințare și portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase.

„Pe 19 octombrie 2021, în timp ce persoana vătămată, elev în clasa a VI-a în cadrul Liceului „Rosetti”, se afla în timpul pauzei orelor de curs, pe holul unității de învățământ anterior menționate, a fost amenințată de către colegul său de clasă, în vârstă de 12 ani, cu un cuțit, acesta spunându-i că îl va tăia. Având în vedere vârsta făptuitorului la data săvârșirii faptelor, s-a constatat că acesta nu răspunde penal, motiv pentru care s-a dispus o soluție de clasare ca urrmare a incidenței cauzei de neimputabilitate a minorității. În timpul cercetărilor a fost dispusă ridicarea cuțitului şi s-a solicitat confiscarea acestuia”, au adăugat procurorii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.