Drujbele Schweighofer in razboi cu un producator de mobilier de lux din Iasi

1223

@ Cunoscuta companie austriaca Holzindustrie Schweighofer a dat in  judecata o firma ieseana care produce mobilier de lux, proprietara brandului Monte Cristo Mobili @ Schweighofer a incercat sa obtina o sentinta care sa-i permita executarea silita a companiei iesene de mobila dar a pierdut procesul

Cunoscuta companie de exploatare si prelucrarea a lemnului Schweighofer se lupta in justitie cu o companie ieseana producatoare de mobilier de lux. Miza ar fi reprezentata de recuperarea unei sume de bani provenita dintr-o relatie de cooperare comerciala dintre cele doua parti. Astfel, compania ieseana Holzindustrie Schweighofer Baco a dat in judecata (vezi aici) firma MC Mobili SRL, producator de mobilier de lux, proprietar al brandului Monte Cristo Mobili reclamand faptul ca fabrica ieseana nu i-a platit facturile care i-ar fi fost remise pentru marfa livrata (materie prima din lemn).

 

Suma revendicata de Schweighofer nu este deloc de  neglijat 38.058, 31 lei din care 34.315,82 lei , reprezinta contravaloare unei facturi partiale emisa in anul 2018 iar 3742,49 lei reprezintra penalitati de intarziere. Compania austriaca a aratat ca in vara anului trecut a emis catre MC Mobili SRL o factura in valoare de 51.571,17 lei pe care fabrica ieseana de mobila s-a angajat sa o achite cu un bilet la ordin care insa a fost refuzat la plata. La data de 12.02.2019 MC Mobili SRL a achitat suma de 17.000 de lei ramanand o diferenta de 34.315, 82 lei care nu a mai fost platita. Firma ieseana nu s-a aparat in acest proces. Cererea Schweighofer de a obtine o sentinta care sa permita executarea companiei iesene a fost insa respinsa. Asta deoarece, au aratat judecatorii, inainte sa se adreseze instantei Schweighofer avea posibilitatea sa execute biletul la ordin si nu a facut acest lucru. Schweighofer nu a renuntat insa si a deschis un alt proces prin care a solicitat anularea acestei decizii a magistratilor de la Judecatorie. Schweighofer este cel mai mare exportator de lemn din Romania si a fost acuzata nu de putine ori ca face acest lucru prin incalcarea prevederilor legale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.