Cel mai vânat escroc și-a lăsat iubita pe mâna procurorilor și a fugit cu banii. Jaf de 1.000.000 euro

9373
Daiana Marcela Sabou și Alfred Petrea
Daiana Marcela Sabou și Alfred Petrea

@ Procurorii Parchetului European Iași i-au trimis în judecată pe  Alfred Petronel Petrea și pe complicii săi pentru fraudă cu fonduri europene @ Alfred Petrea a fugit din țară fără iubita sa, Daiana Marcela Sabou care i-a fost complice în fraudarea banilor @ Văzând că a fost lăsată de izbeliște, Daiana Marcela Sabou a cooperat cu anchetatorii și a fost condamnată la închisoare în baza unui acord de recunoaștere a vinovăției @ Prejudiciul calculate de procurori în dosar se ridică la circa 1 milion de euro

Ancheta finalizată de Parchetul European Iași în dosarul în care escrocul Alfred Petronel Petrea sunt acuzați de fraudă cu fonduri europene. Astfel, procurorii europeni i-au trimis în judecată pe Alfred Petronel Petrea, Paul Petrișor Chiriță, Ionuț Marius Marinescu și au inculpat și firmele pe care le-au folosit pentru a frauda fonduri europene respective SC Eloquenta SRL, SC Tehnic Perfom Land SRL, SC Stegal Tehnic SRL, SC Alexim Sum SRL, SC Expandero Innova SRL. În același dosar trei inculpați au semnat în fața procurorilor un acord de recunoaștere a vinovăției. Este vorba despre Marcela Daiana Sabou care a acceptat o pedeaspsă de 2 ani de închisoare cu suspendare și despre Mihai Adrian Tucan și Iulian Cîtea care au primit între 1 și 3 ani de închisoare cu suspendare. Acordurile urmează să fie validate de Tribunalul Iași în perioada următoare.

Au furat circa 1 milion de euro

Fraudele au fost săvârșit în cadrul unui proiect informatic de dezvoltare a unor soluții software inovatoare („PIST – Platformă inovatoare pentru tranzacții financiare rapide și sigure”, cu o valoare totală de 3,5 milioane euro. Din suma totală aceștia au fraudat 1 milion de euro prin folosirea de documente false. O parte au fost angajați fictiv, încasau salarii și o parte din bani se întorceau la Petrea. Alții facturau servicii neprestate și la fel o parte din bani se întorceau la Petrea. ‘’Potrivit anchetei, în perioada 2020-2022, beneficiarul proiectului a prezentat documente false sau inexacte pentru servicii și bunuri care nu au fost niciodată livrate sau achiziționate, precum și contracte de muncă cu persoane care nu au fost efectiv angajate, obținând astfel în mod nejustificat fonduri de la bugetul UE în valoare de 1 milioane euro’’, se arată într-un comunicat al Parchetului European.

Fondurile obținute ilegal ‘’au au făcut obiectul spălării banilor prin intermediul circuitelor financiare interne și internaționale, utilizând societăți de tip „cutie poștală” înregistrate în Spania și Bulgaria, precum și conturi bancare în Belgia și Lituania’’. ‘’Potrivit probelor, acțiunile societăților înregistrate în România suspectate de activități infracționale au fost transferate cetățenilor moldoveni și cetățenilor din Italia, pentru a preveni eventuale anchete’’, se mai arată în comunicat.

Alfred Petrea, în vârstă de 55 ani a fugit din țară după declanșarea anchetei. Marcela Daiana Sabou are 28 de ani și este din Maramureș.

Zeci de ieșeni audiați la Parchetul European într-un mega-dosar de fraudă. Locuințe confiscate, șmecheri reținuți

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.