Zi decisivă pentru un fost viceprimar din judeţul Iaşi! Magistraţii vor decide ce se va întâmpla în continuare!

461
Cristina Chiriac sefa DNA Iasi, Ciprian Turcanu si Florin Țăpușă
Cristina Chiriac sefa DNA Iasi, Ciprian Turcanu si Florin Țăpușă

@ Zi decisivă pentru un fost viceprimar din judeţul Iaşi @ Magistraţii din cadrul Curţii de Apel Iaşi vor decide ce se va întâmpla în continuare cu Florin Ţăpuşă @ Amintim că, zilele trecute, acesta a fost propus spre arestare preventivă de către un procuror DNA

Zi decisivă pentru un fost viceprimar din judeţul Iaşi! Astăzi, magistraţii din cadrul Curţii de Apel Iaşi vor decide ce se va întâmpla în continuare cu Florin Ţăpuşă! Amintim că, zilele trecute, acesta a fost propus spre arestare preventivă de către un procuror DNA.

„Instanta respinge propunerea formulată de DNA Iasi privind luarea măsurii arestării preventive faţă de inculpatul Ţăpuşă Florin. Dispune luarea faţă de inculpatul Ţăpuşă Florin, cercetat sub aspectul săvârşirii infractiunii de trafic de influenţă, a măsurii preventive a arestului la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile”, au precizat initial judecatorii din cadrul Tribunalului Iasi. Insa atat fostul viceprimar, cat si procurorul DNA au contestat hotararea primei instante.

Zi decisivă pentru un fost viceprimar din judeţul Iaşi!

Fostul viceprimar al orașului Hârlău, Florin Țăpușă, a fost luat din nou în vizor, după un denunț al unui interlop. Astfel, fostul viceprimar Florin Țăpușă a fost reținut într-un dosar de trafic de influență.

DNA Iași susține că acesta ar fi cerut 30.000 de euro pentru a rezolva unei persoane concesionarea unui teren de la Consiliul Local Scobinți. De fapt, ar fi fost o capcană. Astăzi, judecatorii vor stabili ce se va intampla in continuare cu Ţăpuşă.

De unde a izbucnit scandalul

Florin Țăpușă a postat pe Internet un anunț privind vânzarea sălii sale de nunți din satul Bădeni, comuna Scobinți. Cere pe această sală 250.000 de euro. În urma postării anunțului s-au prezentat la el interlopul și o altă persoană. Interlopul i-a spus că îi găsește un cumpărător cu 290.000 de euro, dar că vrea să-i dea comision din diferență. Țăpușă a fost de acord. Așa-zisul „cumpărător” este o femeie, martor cu identitate protejată, care i-ar fi spus lui Țăpușă că vrea să concesioneze spaţiul de lângă sala de nunți de la Consiliul Local Scobinți pentru amenajarea unui abator.

Țăpușă ar fi spus că este prieten cu primarul comunei și îi poate ajuta cu concesionarea terenului. Apoi au urmat discuții între Țăpușă și cele trei persoane, o bălmăjeală din care nu-ți dai seama pentru ce erau cei 30.000 de euro cu care a fost prins în flagrant. De altfel, Țăpușă le-a spus judecătorilor că el înțelesese că cei 30.000 de euro reprezentau un avans pentru vânzarea sălii de nunți. DNA susține că banii urmau să ajungă la primarul din Scobinți, care nici măcar nu a fost audiat în dosar.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.