Mafia lemnului, peste 20 de ani de puscarie. Seful si locotenetii bagati la zdup

3901

@ Curtea de Apel Iasi a pronuntat in aceasta seara sentinta finala in dosarul Mafia Lemnului cel in care este vorba despre defrisarea ilegala a zeci de hectare de padure in judetul Iasi in zona Tibaneti-Tibana @ Capul retelei Constantin Vezeteu a fost condamnat definitiv la o pedeapsa de 4 ani si 2 luni cu executare

Sentinta finala in dosarul Mafia Lemnului din judetul Iasi. Astfel, magistratii Curtii de Apel au pronuntat sentinta finala (vezi aici) in acest dosar in care liderul Constantin Vezeteu si locotenentii sai au fost condamnati pentru ca au desfrisat ilegal zeci de hectare de padure in zona Tibanesti-Tibana din judetul Iasi. Astfel, ”liderul” Constantin Vezeteu a primit  4 ani si 2 luni cu executare iar ”locotenentii” complicii sai au fost condamnati dupa cum urmeaza: Vasile Perju-5 ani de detentie iar Dan Florea, Vasile Guta au primit cate 3 ani de inchisoare. Nicu Florea, un alt complice a fost condamnat la 3 ani si 11 luni de inchisoare iar Liviu Preda s-a ales cu 3 ani si 6 luni de inchisoare. De asemenea „locotenentii” Marius Constantin Petrea, Florin Razvan Petrea, Robert Perju, Marius Perju si Andrei Tudorache au fost condamnati fiecare la cate 3 ani de inchisoare cu suspendare. Interesant  este ca Vasile Florea care initiall fusese condamnat la 3 ani de inchisoare cu executare a primit acum 3 ani cu suspendsare. Practic, inafara de modificarea pedepsei aplicate lui Florea, magistratii Curtii de Apel au mentinut pedepsele aplicate in acest dosar de Judecatoria Iasi (vezi aici) la data de 2 iulie 2018.

Zeci de hectare taiate ilegal

Sa reamintim ca cea mai mare parte din padurea taiata ilegal se afla in localitatea Vadul Vejii din comuna Tibana. Pentru taierea celor aproape 30 de hectare de padure procurorii ieseni de la Parchetul Judecatoriei Iasi au intocmit doua dosare. Dosarul in care astazi s-a pronuntat astazi sentinta definitiva este primul finalizat. In celalalt dosar in care printre inculpati figureaza si cei  condamnati in aceasta seara dar si alti complici asteapta o prima sentinta a Judecatoriei saptamana viitoare. ”Pretinzand ca este proprietarul si paznicul suprafetei de 22,43 ha padure privata, desi nu detine nici un document autentic de proprietate si nici o autorizatie de exploatare, inculpatul taie si vinde material lemnos din aceasta padure in mod constant. S-a aratat ca, profitand de sezonul rece si de faptul ca in zona comunelor Tibana – Tibanesti nu sunt organizate targuri in care sa se comercializeze material lemnos, inculpatul a anuntat oamenii din aceste zone, fie direct, fie prin intermediari, ca are lemne de vanzare, fiind de notorietate in comunitatea locala faptul ca Vezeteu Constantin vinde lemne direct din padure, astfel incat persoanele din comunele Tibana si Tibanesti i se adreseaza in mod direct sau prin intermediari”, se arata in rechizitoriul procurorilor.

Padurea apartinea unor cetateni din comuna Butea, judetul Iasi pe care cei condamnati trebuie acum sa-i despagubeasca.

 

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.