Exclusiv! Alexe chemat astăzi la DNA în calitate de inculpat în dosarul lui Vlad Baba

2735
Costel Alexe si Vlad Baba
Costel Alexe si Vlad Baba

@ Procurorii DNA îi vor prezenta astăzi lui Costel Alexe acuzatiile legate de modul în care Vlad Baba a castigat concursul de director al Scolii Populare de Arte

Mișcarea neinspirată a lui Costel Alexe de a-l lua pe actorul Vlad Baba in echipa sa îi aduce multe necazuri. Prostiile facute de Vlad Baba in calitate de director al Scolii Populare de Arta, legate de angajarile din aceasta intitutie au dus la extinderea urmaririi penale si asupra lui Costel Alexe iar procurorii DNA Iasi il vor intreba cum l-a numit pe acest actor pe aceasta functie de manager. Astfel astazi Costel Alexe a fost citat la DNA Iasi pentru a i se aduce la cunoștință faptul ca are calitate de inculpat in dosarul lui Vlad Baba. Alexe este cercetat deoarece l-ar fi pus pe Vlad Baba pe functia de director al Scolii Populare de Arte desi nu intrunea conditiile. ‘’ La data de 11.11.2020, suspectul Alexe Costel, în calitate de președinte al Consiliului Județean Iași și beneficiind de ajutorul suspectului Baba Vlad-Corneliu, ar fi dispus detașarea suspectului Baba Vlad-Corneliu de pe funcția de consilier IA în cadrul Compartimentului Cabinetului Președintelui Consiliului Județean Iași, pe funcția de manager (director) interimar al Școlii Populare de Arte „Titel Popovici” Iași, în condițiile în care ar fi avut cunoștință de faptul că numirea ultimului menționat la conducerea școlii nu îndeplinea condițiile legale de ocupare a acestei funcții de conducere. Ulterior, la datele de 10.03.2021 și 07.07.2021, suspectul Alexe Costel, în calitatea menționată anterior, ar fi dispus prelungirea detașării suspectului Baba Vlad-Corneliu în aceeași funcție de conducere’’, se arata intr-un comunicat transmis anterior de DNA.

Alexe: ”Nu am nimic de ascuns. Activitatea administrativă decurge firesc”

Contactat telefonic Costel Alexe a confirmat ca a fost citat la DNA adaugand ca va continua activitatea la varful CJ pentru a finaliza proiectele incepute. ”Am fost invitat pentru a mi se aduce la cunoștință noua calitate în dosarul referitor la detașarea de la Școala Populară de Arte „Titel Popovici” Iași. Am deplină încredere că justiția își va face datoria și voi fi la dispoziția organelor de cercetare pe tot parcursul anchetei pentru că nu am nimic de ascuns, știu că am acționat respectând legea. Activitatea administrativă decurge firesc, după cum se vede. Tocmai am semnat contractul de finanțare pentru extinderea Aeroportul Iași și contractul de execuție a lucrărilor. Am depus proiectul de reabilitare a clădirii filarmonicii cu finanțare prin PNRR, am deschis programul județean de dezvoltare economico-socială Iași, finanțăm modernizarea toaletelor din școlile județului, avem lucrări în execuție pe infrastructură rutieră, spitale, parcul industrial și proiecte culturale. Am o activitate intensă la Consiliul Județean, iar în ceea ce mă privește, mă voi ocupa cu toată dedicarea de proiectele județului, ca și până acum. Prioritatea mea este să ducem la îndeplinire programul de guvernare locală votat de ieșeni.

Totul a plecat de la o serie de cercetari cu privire la modul in care Vlad Baba ar fi angajat ilegal la Scoala Populara de Arte o serie de persoane, referent economic, sef serviciu artistic, consilier financiar si muncitor necalificat.

Percheziții DNA Iași în biroul lui Alexe cu două zile înainte de alegerile din PNL. ‘’N-aș vrea să fac vreo legătură’’

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.