Iașul, pas urias catre viitor. A fost semnat contractul. ‘’Vom avea al doilea aeroport după Otopeni’’

789
Claudiu Moraru, Iohann Poelzl-Strabag, Costel Alexe si Romeo Vatra
Claudiu Moraru, Iohann Poelzl-Strabag, Costel Alexe si Romeo Vatra

@ Astăzi a fost semnat contractul pentru realizarea lucrărilor de modernizare si extindere ale Aeroportului Iasi @ Lucrarile finantate din fonduri europene vor fi efectuate de compania austriaca Strabag @ ‘’ Aeroportul Iași, la finalul anului viitor va fi al doilea aeroport din țară după Aeroportul Otopeni pentru că odată cu implementarea acestui proiect vom putea procesa nu mai puțin de 3,5 milioane de pasageri’’, a spus Costel Alexe, presedintele Consiliului Judetean Iasi

Astăzi a fost semnat contractul pentru realizarea lucrărilor. Aeroportul Iași va deveni al doilea ca dimensiune din țară după cel de la Otopeni, ca urmare a contractului semnat astăzi cu SC Strabag SRL, pentru serviciile de proiectare, elaborarea documentaţiei tehnice şi execuţia lucrărilor de modernizare a aerogării..Durata contractului este de 16  luni iar finanțarea se face prin ajutorul fondurilor europene. „Peste 16 luni de zile Iașul și  întreaga regiune a Moldovei va avea un aeroport nou. Prin contractul de proiectare și evident de execuție care va fi semnat astăzi între  Aeroportul Internațional Iași si liderul asocieri Strabag vom avea un terminal nou la standarde europene și va extinde evident parcarea pentru autoturisme. Aeroportul Iași, la finalul anului viitor va fi al doilea aeroport din țară după Aeroportul Otopeni pentru că odată cu implementarea acestui proiect vom putea procesa nu mai puțin de 3,5 milioane de pasageri.  Așadar, vom avea  o creștere a numărului de pasageri, o creștere a numărului de companii aeriene care să aleagă Iașul ca  punct de plecare sau destinație. Aeroportul Iași ,din punct de vedere socio-economic va contribui la dezvoltarea Iașului , a județului nostru și a întregii regiuni ,pentru că ne propunem ca Aeroportul Iași să fie un aeroport care să rivalizeze cu Clujul în a se bate pentru locul 2 ,după Aeroportul Otopeni. Pe lângă consolidarea relațiilor de business ne dorim ca prin modernizarea Aeroportului Iași să dăm o altă perspectivă județului nostru și evident pâna să ajungă autostrada care să lege   Moldova noastră, Republica Moldova  de vestul țării  și vestul continentului ,aeroportul trebuie să fie principala noastră  poartă de legătură, este cel mai mare succes al acestei administrații județene de până acum”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean, Costel Alexe.

Contractul a fost semnat la sediul Aeroportului Iași in prezenta a doi directori Strabag. Romeo Vatră directorul Aeroportului Iași a dat asigurari ca lucrarile vor fi finalizate in termen de 16 luni. ” Odată cu semnarea  contractului de  începerea a documentaților , a  proiectului tehnic, a execuției lucrărilor  intrăm în linie dreaptă pentru dezvoltarea noului terminal și sperăm să depășim toate obstacolele pe care deja începem să le întrevedem și să avem terminalul finalizat până la sfârșitul acestor 16 luni, în care ofertantul s-a angajat să finalizeze acest proiect’’, a spus Romeo Vatră.

Din partea Strabag au fost prezenti si au semnat contractul Claudiu Moraru director zonal și Johann Poelzl unul dintre manageri. „Suntem mândri și onorați că ne aflăm astăzi aici , că am câștigat contractul pentru Aeroportul Iași. Este un contract  important pentru județul dumneavoastră și  pentru dezvoltarea ulterioară. Pentru noi va fi provocator să ne încadrăm  în cele 16 luni ale contractului, 4 pentru proiectare și 12 de execuție, de aceea în cadrul proiectări am dori să avem suportul autorităților locale pentru aprobarea proiectului, pentru a putea începe execuția cât mai repede. De asemenea ne bazăm pe companiile locale care deja le-am avut în parteneriat în cadrul ofertei, ne bazăm pe forța lor de muncă și pe tot suportul din cadrul județului, pentru materiale  și tot ce va fi necesar în cadrul acestei construcții ‘’, a spus Johan Poezl manager Strabag.

Reamintim ca Aeroportul Iași a obtinut o finantare europeană de 447.270.880,56 lei cu TVA pentru a extinde Aeroportul cu un nou terminal T4.

Iașul va avea primul Aeroport din țară după Otopeni. Alexe: ‘’ Practic îl vom dubla’’

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.