Incredibil ! Benonie Bucurel, autorul jafului de la BRD Iași a cerut să fie reangajat la Bancă

1176
Benonie Bucurel
Benonie Bucurel

@ Benonie Bucurel, functionarul BRD trimis in judecata deoarece a delapidat 1.000.000 lei din Tezaurul Bancii a cerut sa fie reangajat pe motivul ca judecatorii i-au ridicat interdictia de a de a desfășura activități prinvind gestionarea banilor

Tupeu incredibil al funcționarului BRD Iași trimis in judecata deoarece a delapidat 1.000.000 lei din Tezaurul Bancii. Astfel, dupa ce la data de 28.10.2019, magistrații de la Judecătoria Iași care-l judecă pentru delapidare i-au ridicat interdictia de a de a desfășura activități prinvind gestionarea banilor, Benonie Bucurel a facut cerere la BRD sa fie reangajat pe functia pe care o detinea in momentul in care s-a comis jaful. Cum era si de asteptat BRD Iasi a refuzat să-l reangajeze motiv pentru care Benonie Bucurel s-a adresat justitiei solicitand anularea deciziei de concediere si reintegrarea pe functie. Recent insa si magistratii Curtii de Apel Iasi au respins cererea lui Bucurel aratand ca decizia BRD Iasi de a suspenda contractul de munca este una legala. „Este adevărat că inculpatul beneficiază de prezumția de nevinovăție până la soluționarea definitiva a dosarului nr. 15459/245/2019, iar în cazul suspendării contractului individual de muncă din inițiativa angajatorului în ipoteza trimiterii în judecată a angajatului pentru fapte incompatibile cu funcția deținuta , suspendarea este facultativă. Însă, Curtea constată că materialul probatoriu administrat în prezenta cauză nu a dovedit exercitarea abuzivă al acestui drept de către angajator”,  se arata in sentinta judecatorilor.

Au disparut 2.000.000 lei

Dosarul in care Bucurel este judecat pentru delapidare se afla inca pe rolul Judecatoriei  Iasi urmand a mai fi audiati in aceasta perioada niste martori. In acelasi dosar a fost cercetat si un alt coleg al lui Bucurel si anume Eduard Lontcovschi dar in cazul acestuia procurorii au constatat prescrierea faptelor. De aceea din totalul de 2.000.000 lei lui Bucurel i s-a imputat doar 1.000.000 lei. „In anul 2017, inculpatul in calitate de angajat BRD profitând de faptul ca avea acces in tezaurul BRD – sucursala Iași, fiind ăi gestionar al sumelor de bani din tezaur, a sustras suma d e 1.000.000 de lei, ascunzând lipsa acesteia prin înlocuirea etichetelor originale ale sacilor in care se aflau banii cu alte etichete ce indicau o valoare mai mare, iar in data de 17.05.2017 a încărcat fictiv soldul sucursalei Băncii cu suma de 500.000 lei, prin intermediul sistemului informatic al unității bancare, deși faptic, conform documentației, aceasta suma nu a fost recepționată, efectuând schimbare de cupiura in sistemul informatic (scriptic) pentru suma de 500.000 lei (din 10.000 buc. x 50 RON in 50 00 buc. x 100 RON) – astfel încât structura pe cupluri a soldului fizic al tezaurului sa coincidă cu structura soldului scriptic, falsificând datele informatice pentru a ascunde lipsa sumei de bani ce a fost delapidată”, au aratat procurorii.

Mai multe detalii am prezentat in articolul ”Bani furati cu sacul din BRD Iasi. Faf ca-n filme, detalii explozive din ancheta”, publicat in data de 14 noiembrie 2019.

Constantin MAZILU

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.