Bani furati cu sacul din BRD Iasi. Jaf ca-n filme, detalii explozive din ancheta

7401

@ Prezentam in exclusivitate detalii din rechizitoriul prin care un angajat de la BRD Iasi a fost trimis in judecata pentru delapidare, prejudiciul total calculat in dosar fiind de 2 milioane @ Ancheta procurorilor a scos la lumina faptul ca angajatul Benonie Bucurel si complicele sau Narcis Eduard Lontcovschi au avut un pus la punct un plan minutios pentru a sustrage banii @ Jaful s-a produs ca-n filme, sacii cu bani au fost scosi pe geam

 

 

In dimineața zilei 16.07.2018, angajatii unitatii bancare din BRD Iasi au scos din tezaur 10 saci pentru a alimenta ATM-urile  ocazie cu care s-a constatat ca în 4 dintre saci s-au gasit bancnote in cupiură de 10 lei în condițiile în care ar fi trebuit să conțină bancnote de 100 lei. Toti cei 4 saci aveau sigilii intacte, in schimb etichetele aplicate nu erau cele originale, ci 3 dintre acestea erau lipite rudimentar, in partea superioara cu banda adeziva (tip scotch) iar unui sac ii lipsea eticheta. Asa incepe rechizitoriul procurorului Dragos Bordianu de la Parchetul de pe langa Judecatoria Iasi care l-a trimis in judecata pe angajatul BRD in cauza Benonie Bucurel, pentru savarsirea infractiunii de delapidare, prejudiciul cauzat bancii fiind de 1.000.000 lei. In loc sa existe cupiuri de 50 lei au fost puse cupiuri de 100 lei, mascand astfel lipsa a 2.000.000 lei din  tezaur.

Bine dar cum au disparut banii? Jaf ca in filme

Ceea ce am  prezentat mai sus arata modul in care angajatii BRD banuiti ca au pus la cale acest furt si anume cel trimis in judecata  Benonie Bucurel dar si Narcis Eduard Lontcovschi au incercat sa acopere lipsa banilor din gestiune. Dar totusi cum au disparut banii din Tezaurul BRD Iasi?. Urmeaza o poveste ca in filme. Pentru a arata cum au disparut banii procurorul descrie interiorul BRD Iasi, zona in care se afla Tezaurul BRD Iasi. „La momentul cercetarii la fata locului liftul era blocat la parter. Cand au fost savarsite infractiunile usile liftului se deschideau si la parter. La parter liftul corespunde camerei personalului de curatenie unde erau depozitate mai multe recipiente din plastic cu capacitatea de 10 litri, folosite la dozatoarele de apa, iar aceasta camera era prevazuta cu o fereastra cu dimensiunile aproximativ 90 cm pe 130 cm, pe exterior la circa 1.50 m de nivelul solului. La subsol se regaseste usa liftului iar in partea dreapta se afla usa de acces in Tezaur”, arata procurorul.

In Tezaur avea acces Bucurel pe baza unui cod si a unei cartele

Au aruncat banii pe fereastra

In aceste conditii, dupa cercetarea la fata locului procurorul a constatat ca sacii cu bani au fost scosi din BRD pe fereastra descrisa mai sus. Asta dupa ce au fost carati cu liftul de la subsol din zona Tezaurului pana la parter unde se afla fereastra. Benonie Bucurel  si Narcis Eduard Lontcovschi au scos fiecare cate un sac continand 1.000.000 lei. Numai ca in cazul lui Lontocovschi faptele s-au prescris BRD urmand sa recupereze banii de la acesta pe cale civila. „Inculpatii Benonie Bucurel  si Narcis Eduard Lontocovschi au putut arunca sacul continand suma de 1.000.000 lei pe fereastra, ajungand pe terenul viran din spatele imobilului de unde a fost preluat de o alta persoana, fie tot de catre inculpati, dupa ce au  iesit din imobil acea zona nefiind prevazuta cu camere de supraveghere”, a concluzionat procurorul.

Rechizitoriul lui Bucurel

Dupa cum am mai spus, procurorii l-au trimis in judecata numai pe Bucurel. In afara de modificarea cupiurilor acesta a modificat si datele din gestiunea informatica a BRD pentru a ascunde jaful. „In perioada 27.06.2017-13.09.2017 in calitate de angajat la BRD profitand de faptul ca avea acces in tezaurul BRD Sucursala Iasi, fiind si gestionar  al sumelor de bani din Tezaur a sustras suma de bani 1.000.000 lei, ascunzand lipsa acesteia prin inlocuirea  etichetelor originale ale sacilor in care  se aflau banii cu alte etichete ce indicau o valoare mai mare iar in data de 17.07.2017 a incarcat fictiv soldul sucursalei BRD cu suma de 500.000 lei prin intermediul sistemului informatic al unitatii bancare, desi faptic  conform documentatiei aceasta suma nu a fost receptionata efectuand schimbare de cupiura in sistemul informatic pentru suma de 500.000 lei (din 10.000 buc ori 50 ron in 5.000 buc ori 100 ron) astfel incat structura pe cupiuri a soldului fizic al tezaurului sa coincida cu structura soldului scriptic, falsificand date informatice pentru a ascunde lipsa sumei de bani ce a fost delapidata”, se arata in rechizitoriul procurorului. Vom reveni cu amanunte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.