Politist doborat cu o lovitura in cap la Iasi. Agresorii lasati in libertate de procuror

6419

@ A fost necesara interventia politistilor de la Serviciul pentru Actiuni Speciale @ Politistul Gabriel Tabacaru in varsta de  47 de ani din Lungani a fost lovit in cap cu o piatra in timp ce intervenea pentru aplanarea unui conflict in satul Crucea din comuna Lungani @ Agresorul are 33 de ani si se numeste Cristi Sandu @ Potrivit informatiilor oferite de Spitalul de Neurochirugie politistul se afla acum in afara oricarui pericol

Agresiune asupra unor politisti ieseni in comuna Lungani, satul Crucea. Astfel, ieri, la ora 16.50 o patrula a Postului de Politie Lungani chemata sa intervina pentru aplanarea unui conflict in satul Crucea a fost agrestata tocmai de cei acuzati de izbucnirea scandalului. Agresorii nu au vrut sa se potoleasca si mai mult decat atat i-au atacat pe politisti cu pietre. Astfel, politistul Gabriel Tabacaru in varsta de 47 de ani a fost lovit in cap cu o piatra si a fost transportat la Spitalul de Neurochirurgie pentru investigatii. Potrivit informatiilor oferite de reprezentantii spitalului politistul nu a suferit leziuni grave fiind in afara oricarui pericol. A fost necesara interventia politistilor de la Serviciul de Actiuni Speciale si s-au tras si focuri de arma pentru avertizare pentru a-i opri pe agresorii de etnie rroma din Crucea. Potrivit unor surse cel care l-a lovit pe politist cu piatra are 33 de ani si se numeste Cristi Sandu.

Procurorii sunt la seminar, agresori in libertate

Dosarul care priveste aceasta agresiune este instrumentat de Parchetul de pe langa Judecatoria Pascani. Am sunat la Parchetul de pe langa Judecatoria Pascani solicitand informatii dar ni s-a transmis ca domnul prim-procuror Sebastian Puha care este si purtator de cuvant este plecat impreuna cu alti colegi la un ”seminar” si nu avem cu cine sa stam de vorba. Sebastian Puha nu a raspuns nici pe telefonul mobil, pe numarul afisat de Parchetul Curtii de Apel Iasi,  astfel incat nu am putut afla pe cale oficiala daca s-a procedat la retinerea, arestarea agresorilor. Potrivit informatiilor oferite de portalul instantelor de judecata Parchetul Pascani nu a facut nici o solicitare de arestare ieri si astazi. Surse din Politie ne-au spus de asemenea ca procurorii din Pascani nu au operat nici o retinere. Nu ne mira. Sa reamintim ca in anul 2011 un jandarm a fost atacat cu sabia la Pascani iar parchetul local l-a lasat pe agresor in libertate. A fost necesara interventia Parchetului Curtii de Apel pentru a fi luate masurile legale.

”Facem cercetari pentru ultraj”

La cateva ore dupa publicarea acestui articol Sebastian Puha l-a sunat pe jurnalistul Dezvaluirea.ro pentru a face unele precizari legate de acest caz. ”Se fac cercetari pentru doua infractiuni de ultraj. Dosarul se afla in ancheta proprie la procuror. Daca procurorul va aprecia ca este necesara luarea unor masuri preventive vi le vom transmite”, a spus Sebastian Puha.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.