Cel mai mare dosar al DNA Iasi a fost desfiintat: 141 inculpati au scapat de inchisoare

4725
DNA Iasi
DNA Iasi

@ La vremea respectiva in anul 2015, era considerat cel mai mare dosar de coruptie al DNA sub aspectul numarului de persoane trimise in judecata, nici mai mult nici mai putin decat decat 141 de inculpati  @ Vineri 27 martie a.c Curtea de Apel Iasi a anulat integral sentinta Tribunalului Iasi de pe 3 ianuarie 2019 cand, inculpatii au fost condamnati la inchisoare

Lupta anticoruptie de la Iasi din ultimii ani seamana mai mult cu o gluma proasta. Foarte multi dintre cei care au fost trimisi in judecata au fost achitati iar de vreo doi ani nici n-a mai fost prins vreun mare corupt desi se vede din avion ca Mafia Imobiliara conduce acum Iasul. Iata ca si cel mai mare dosar cu care se lauda DNA, dosar instrumentat de procurorii din Iasi s-a facut praf in fata judecatorilor Curtii de Apel Iasi. Este vorba despre dosarul cu 141 de inculpati, in care au fost trimisi in judecata patroni de firme si simpli cetateni (din Raducaneni, Gorban, Mosna etc) acuzati ca au fraudat fondurile alocate de stat, prin Agentia Judeteana de Ocupare a Fortei de Munca (AJOFM), sub forma de subventii pentru angajarea unor someri din categoriile defavorizate cum ar fi, tineri absolventi sau persoane trecute de 45 de ani. De asemenea unii au fost trimisi in judecata deoarece au incasat ajutoare de somaj cu ajutorul unor documente false. Cei mai multi dintre cei 141 inculpati persoane fizice au fost condamnati la inchisoare pe data de 3 ianuarie 2019 de Tribunalul Iasi. Intr-o editie anterioara am aratat ca inculpatii au primit in total 150 de ani de inchisoare.

Scapati printr-un viciu de procedura

Insa, Vineri 27 martie a.c Curtea de Apel Iasi a anulat (vezi aici) integral sentinta Tribunalului Iasi de pe 3 ianuarie . Prin urmare sentinta prin care cei 141 de inculpati au fost condamnati in total la 150 de ani de inchisoare, fiind obligati in acelasi timp sa returneze statului si prejudiciul in valoare de 2.365.408,5 lei, a fost anulata. Motivul: pentru una din societatile inculpate, instanta a numit un administrator judiciar pentru a fi reprezentata in acest proces in conditiile in care nu era in insolventa sau faliment si avea propriul administrator, cel declarat la Registrul Comertului. Acum, judecata o ia de la capat. Intre timp exista sanse mari ca faptele sa se prescrie deoarece  cele  mai recente au fost savarsite in 2013. Sa reamintim ca in acest dosar au fost trimisi in judecata si angajati ai AJOFM care insa au fost achitati de instanta. Lista complete cu inculpatii persone fizice si juridice trimise in judecata, dar si pedepsele primite de acestia la Tribunal o puteti gasi aici.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.