Fosta viceprimarita din Ciurea trimisa in judecata pentru coruptie

3622
Elena Toma, fost viceprimar Ciurea
Elena Toma, fost viceprimar Ciurea

@ Elena Toma si alti angajati ai Primariei comunei Ciurea, au fost trimisi in judecata de DNA Iasi pentru fapte de coruptie legate de subventiile acordate prin intermediul APIA, Asociatiei Crescatorilor de Animale

Elena Toma, fostul viceprimar al comunei Ciurea, judetul Iasi dar si trei angajati ai primariei si anume Petronela Luminita Bejan, Sorinel Costel Manolache si Ioan Nicolaev au fost trimisi in judecata de DNA, in urma cu cateva zile pentru o frauda cu fonduri europene (vezi aici). Este vorba despre subventii europene acordate pentru agricultura prin intermediul Agentiei de Plati si Interventie in Agricultura. Sesizarea a fost facuta de Departamentul de Lupta Antifrauda care a constatat ca Asociatia Crescatorilor de Animale Ciurea a obtinut ilegal subventii in dosar, prejudiciul fiind de circa 407.200 lei la care se adauga dobanzi si penalitati.

Departamentul de Lupta Antifrauda a incheiat nota de control nr.2074/2016 din data de 06.07.2018 . Documentul arata ca au fost constatate „nereguli grave săvârșite de fermier la depunerea cererii de plată, și anume: documentele folosite de fermier pentru susținerea și completarea declarației de suprafață în campania 2012 (adeverința de la primărie conformă cu înscrisurile din registrul agricol, contractele de arendă, tabelul nominal cu membrii asociației crescatorilor de animale, împuternicirea, declarația pe propria răspundere, contractul de comodat ) nu au fost întocmite (eliberate) cu respectarea prevederilor legale în vigoare la data depunerii cererii de plată (respect iv, OUG nr.125/2006), concluzia echipei de control a DLAF fiind că fermierul a obținut ilegal subvenția pentru campania 2012.

Asociatia a primit subventie pentru 144,65 hectare de pasune dar in realitate suprafata era mai mica. Din partea primariei contractul de arenda a fost semnat de Elena Toma. Dosarul a fost instrumentat de DNA Iasi.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.